FOTO: Ropažu pusē šosejas malā izmesti 10 tikko dzimuši kucēni

Lelde Veinberga 12.oktobris 2020, 19:01
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Dzīvnieku patversme un mājas zoo "Mežavairogi" šodien dalījušies ar ziņu, ka Ropažu novadā šosejas malā kastē atrasti pamesti 10 jaundzimuši kucēni. Dzīvnieku draugi lūdz palīdzēt, lai mazuļi izdzīvotu.
"Šopēcpusdien Ropažu novadā, Ērgļu šosejas 26. kilometrā mežā atrasti kastē atstāti 10 jaundzimuši kucēni. Jūs varat palīdzēt:
☆ meklējam šobrīd barojošas kuces, saimniekiem apzinoties visus apstākļus - nekas nav zināms par kucēnu veselības stāvokli, vai viņu mamma ir bijusi vakcinēta un apstrādāta pret parazītiem - tātad mazuļu uzņemšanai jābūt ļoti pārdomātam lēmumam pirms tam.
☆ priecāsimies par atbalstu - kucēnu pieniņu, vienreiz lietojamajiem paladziņiem vai naudas ziedojumiem šo preču iegādei.
☆ meklējam brīvprātīgos kucēnu izbarošanai - visas nepieciešamās lietas dosim līdzi, apmācību nodrošināsim.
Ja ir barojoša kuce un iespēja mazuļus pieņemt uz laiku, zvanīt var visu diennakti uz operatīvo tālr. Mežavairogi, 24422440.
Mēs visi zinām, ka pamest dzīvniekus bezpalīdzīgā stāvoklī ir noziedzīgi. Tāpēc aiztaupīsim patversmes darbinieku laiku prasot atbildēt uz emocionāliem epastiem, telefona zvaniem un komentāriem," aicina dzīvnieku draugi.

Par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem maksimālais iespējamais sods ir ieslodzījums līdz trim gadiem, bet, ja noziegums pastrādāts publiski, grupā vai nepilngadīgo klātbūtnē, draud pat pieci gadi. Saskaņā ar Ieslodzījumu vietu pārvaldes un Tiesu administrācijas datiem 2020. gada sākumā reālas brīvības atņemšanas sodus par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem Latvijā izcieš astoņi ieslodzītie. No tiem septiņi ir vīrieši un viena sieviete. Pēdējo piecu gadu laikā par noziedzīgiem nodarījumiem pēc 230. panta par vainīgiem atzīti 37 apsūdzētie.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:28

Jaunākās diskusijas