Roberto pastāsta par absurdu situāciju ar krievu valodu

Viktorija Gabrjuna 12.oktobris 2020, 14:30
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Itāļu izcelsmes dziedātājs Roberto Meloni pastāstījis par kādu situāciju, kad negaidītu reakciju izraisījis viņa sacītais par krievu valodas nezināšanu augstākajā līmenī.
Roberto raksta, skaidrojot, ka nerunā krievu valodā pārāk labi, otra puse neslēpusi sašutumu.

"Lūdzu nepārprotiet, bet tiklīdz man tiek piedāvāts vadīt privātu pasākumu angļu un krievu valodā, un uz manu atbildi “Ja izvinjajus, no ja njetak horosho govorju po russky” es saņemu no firmas sekretāres kā reakciju pārsteigto sejas izteiksmi un nedaudz aizvainoto atbildi.

“Kak možet bit, po latviski ochin horosho govoritie y po russky neto?!” ... es gribu TIEM dažiem cilvekiem (jo te ir runa par cilvēku inteliģenci nevis par tautību ) atgādināt, ka es pārcēlos dzīvot uz LATVIJU pirms 18 gadiem, tādēļ es iemācījos Valsts valodu. Un gribu piebilst, ka man ir bakalaurs filoloģijā un es runāju četrās vai piecās valodās, jo valoda ir bagātība, bet prasta uzvedība gan nav.Paldies no sirds," raksta Roberto.
Jāpiebilst, ka komentāros lielakā daļa Facebook lietotāju pauda lielu atbalstu Roberto, rakstot, ka Latvijā ir daudzi cilvēki, kuriem vajadzētu ņemt piemēru no viņa.
"Visu cieņu Roberto. La Dolce Vita raidījumā vien bija pierādījums, ka labāk zināt valodu ,nekā daži, kuri dzīvo jau no bērna kājas Latvijā!" teikts kādā komentārā.

Roberto Meloni ir itāļu dziedātājs un pasākumu un televīzijas raidījumu vadītājs, kurš dzīvo un darbojas Latvijā. Divas reizes piedalījies Eirovīzijas dziesmu konkursā: 2007. gadā kā grupas "Bonaparti.lv" dalībnieks un 2008. gadā kā grupas "Pirates of the Sea" dalībnieks.

Tagad viņš vada kulinārijas raidījumu "La Dolce Vita. Ar Roberto", vasaru pavadot tūrē pa Latviju, prezentējot jau savu trešo grāmatu, kurā apkopotas ēdienu receptes no visas Latvijas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:12

Jaunākās diskusijas