Kristīne Tjarve: Noteikti tas ir arī stāsts par apstāšanos un acu jeb sirds atvēršanu

tautaruna.lv 12.oktobris 2020, 19:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Komunikācijas speciāliste Kristīne Tjarve sociālajā vietnē Facebook veltījusi ierakstu vēža tēmai.

Tjarve atklāj, ka pirms 16 gadiem viņas tēvam konstatēts vēzis. "[...] toreiz kad pirms 14 gadiem viņš devās mūžībā, man nevienā brīdī neienāca prātā piefiksēt sajūtas, kā ir būt līdzcilvēkam mirklī, kad otram ļoti sāp, kad otram ir bail, kad otrs padodas. Man būtiskākais bija atbalstīt viņu līdz pat pēdējam vakaram, kad izgāju no slimnīcas, bet no rīta saņēmu zvanu ar ziņu - tētis devies mūžībā," atklāta ir Kristīne.

Viņa neslēpj, ka Initas Silas grāmatu "Tango ar diviem misteriem V" viņa lasījusi ar asarām acīs.

"Vakar vakarā devos uz grāmatnīcu un tiku pie šīs dienasgrāmatas. Lieki teikt, ka gulēt aizgāju agri no rīta, kad biju kopā ar šo stāstu no sākuma līdz pat grāmatas pēdējam vākam. Jā, raudāju daudz, līdzpārdzīvoju, jo skaudri apzinos, cik šis melnais V ir nežēlīgs. Paldies augstākiem spēkiem, ka tas nav skāris mani personīgi, bet zinu, cik grūti noskatīties, kad otram sāp. Līdz kaulam sajutu to sāpi, kā varētu justies misters V un Initas meita.
Šī atklātā dienasgrāmata nav žēlošanās par to, cik viss ir slikti, cik grūti, ka ir slimība. Tieši otrādi - tas ir stāsts par laimes pamanīšanu un dzīves mazo lietu novērtēšanu. Par sevis iemīlēšanu. Par iekšējā bērna samīļošanu. Par atļaušanos būt vājai un ļauties. Par uzticēšanos. Par baiļu pārvarēšanu. Par pieņemšanu un kontroles atlaišanu. Noteikti tas ir arī stāsts par apstāšanos un acu jeb sirds atvēršanu. Par visu piekārto lomu jeb bruņu noņemšanu un atgriešanos pie patiesā ES. Par saplūšanu ar dabu. Tik daudz vērtīgu domu un pārdomu, it sevišķi tām, kuras ir perfekcionistes, kuras sevi nenovērtē, kuras ļauj citiem kāpt sev uz galvas. Un noteikti grāmata par to, kā mēģināt uz smagākām lietām paskatīties no pozitīvās puses, piemēram, ķīmījterapijas sarkano šķidrumu, ko laiž vēnā, nosaucot par ballīti ar sarkano kokteili utml.
Un stāsts par īstu un patiesu mīlestību. Par mīlestību, kas ir pāri visam, par mīlestību, kas nerūs, par mūžīgu mīlestību.

Paldies, Inita, ka dalies savā stāstā un esi tik atklāta par dzīves kūleņiem un skaistajiem mirkļiem, par to, ka atļāvi ieskatīties savās sajūtās arī par mirkļiem, kad biji visu varoša redaktore! Par daudz ko liki aizdomāties un ieskatīties manā dzīvē, atskatīties uz piedzīvoto.

Un ikvienam, kuram vien ir iespēja, aicinu iegādāties šo grāmatu un izlasīt, kas raisīs ne tikai līdzpardzīvojumu, liks pārdomāt par savas dzīves it kā krīzēm un laimes brīžiem, bet domāju, ka šādā veidā mēs atbalstīsim arī Inetu viņas tango ar melno V, jo ceļš jau vēl turpinās (gan terapija, gan gaidāmas pāris operācijas)," raksta Tjarve.

Jau vēstīts, ka oktobrī, ko pasaulē atzīmē kā krūts veselības mēnesi, klajā nākusi žurnālistes Initas Silas grāmata Laimes meklētājas dienasgrāmata. Tango ar diviem misteriem V* (vēzi un vīrieti), kurā viņa emocionāli atklāj savus pārdzīvojumus un izjūtas, saskaroties ar diagnozi - krūts vēzis, - kas liek vēl vairāk novērtēt dzīvi un būt laimīgai katru dienu.

Grāmata nopēkama ŠEIT.

Publicitātes foto

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:47

Jaunākās diskusijas