"Vairs nekad tur nekāpšu!" Jaunietei brauciens autobusā Rīgā izvēršas murgā

tautaruna.lv 1.marts, 0:30
 
Gints Ivuškāns/ F64
“Vairs nekad nekāpšu 13. autobusā,” šāda atklāsme pēc neseniem notikumiem piemeklēja kādu jaunu meiteni. Viņas brauciens sabiedriskajā transportā šofera un citu pasažieru vienaldzības dēļ izvērtās par īstu murgu, vēsta "Degpunktā".
Kāda 19 gadus veca meitene, pavisam nesen braucot mājup no universitātes, saskārās ar īpaši pretīgu pieredzi. Braucot 13. autobusā, viņai pretī apsēdās kāds vīrietis, kurš, skatoties acīs, sāka publiski pašapmierināties.

“Centrā iekāpa dīvains vīrietis, viņš jau sākumā izskatījās aizdomīgs. Kaut ko čukstēja visu ceļu. Cik es uzzināju, viņš dzīvo Deglava ielā, ap to vietu gribēja kāpt ārā, paskatījās uz mani, bet tomēr neizkāpa. Apsēdās man tuvāk, novilka jaku un sāka apmierināt sevi, skatoties uz mani, tieši acīs skatoties,” stāsta cietusī meitene.

Tā kā neviens no autobusā sēdošajiem nav notikušajā iesaistījies vai teicis kaut pušplēsta vārda, meitene atbalstu ir meklējusi pie autobusa šofera. Taču arī viņš pret notiekošo salonā izturējies distancēti.

“Piegāju pie šofera, izstāstīju situāciju. Viņš teica, lai vienkārši pārsēžos viņam tuvāk priekšpusē. Domāju, ka vīrietis izkāps ārā, bet viņš izkāpa tajā pašā pieturā, kurā es. Piegāju pie šofera un palūdzu, vai viņš var neattaisīt durvis, lai šis vīrietis neizkāpj tajā pašā pieturā, kurā es… Šoferis teica, ka tas ir viņa darbs, viņš nevar neizlaist pasažieri. Viņš izkāpa tajā pašā pieturā, kurā es. Par laimi, man pretī nāca mana mamma,” saka cietusī.

19 gadus vecās meitenes bažas par konkrētā vadītāja rīcību ir pamatotas. Šoferim vajadzēja iesaistīties, nevis palikt vienaldzīgam, To atzīst arī SIA “Rīgas satiksme”, kuri par notikušo incidentu 13. maršruta autobusā ir informēti.

SIA “Rīgas satiksme” pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane norāda: “Šādā situācijā vadītājam vajadzēja rīkoties nekavējoties un ziņot centrāldispečeram. Diemžēl vadītājs šādi nav darījis. Attiecīgi arī pārkāpis noteiktos normatīvos aktus, kas ir uzņēmumā iestrādāti. Mēs noteikti šo situāciju neatstāsim bez ievērības. Gadījumu izskatīsim un jau tālāk šo jautājumu izrunāsim ar šoferi.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:55

Jaunākās diskusijas