Cilvēkus šokē kādam iedzīvotājam aprēķinātā parāda summa valstij

tautaruna.lv 1.marts, 18:30
 
f64.lv, Vladislavs Proškins
No šodienas iedzīvotāji var iesniegt gada ienākumu deklarācijas par 2023. gadu, lai atgūtu nodokļu pārmaksu.

VID uzsver, ka ar ienākumu deklarāciju iesniegšanu nav jāsteidzas. Brīvprātīgi, attaisnoto izdevumu atgūšanai, deklarāciju iespējams iesniegt trīs gadu garumā. Savukārt iedzīvotājiem, kam deklarācija jāsniedz obligāti, tas jāizdara līdz 1. jūnijam vai, ja kopējie ienākumi pērn bijuši lielāki par 78 100 eiro, līdz 1. jūlijam.

VID ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe neilgi pēc pusnakts vietnē "X" vēstīja, ka "pirmajās 20 minūtēs jau iesniegtas vairāk kā 11 tūkst. deklarācijas. Daudzi

VID kolēģi neiet gulēt, lai apkalpotu klientus. Jā, esam gatavi arī tam. Tomēr VID jūs variet iesniegt arī turpmākajās dienās, nedēļās, mēnešos 3 gadu garumā.
VID tīmekļvietne nekur nepazudīs!"

Tikmēr soctīklos par dienas tēmu šodien kļuva jautājums - esi vai neesi palicis parādā valstij. Kā izrādās, summas var būt gan ar iepriecinošu + zīmi, gan skarbiem mīnusiem.

Roberts: Laikam šonakt neesi gulējis. Es savu ciparu ar šogad nesaprotu - lielāka alga, ķeksis ielikt un reāli pa nullem - to es ar nesaprotu.

Jānis: Man pēdējos gadus martā atverot deklarāciju vienmēr ir mīnusi, bet pēc dažām nedēļām summa izmainās uz plusiem. Nav ne jausmas kāpēc tā, bet nevajag strēbt karstu.

Pēcis: Katru gadu viens un tas pats. Es, piemēram, zini, ka es maksāšu valstij. No stress.

Sēne: Pazemojoši. Tas ir sods par to, ka tu maksā nodokļus. Tikmēr pauts Kariņš iztērē lidojumos tūkstošus un visiem pohuj.

Knīpa: Kāds kādreiz ir prasījis VIDam pamatojumu un skaidrojumu par šīm summām? Būtu interesanti zināt, cik no tām ir pamatotas un cik "oi, ups, kļūdiņa"? Pagaidām visi gadījumi, ko zinu no draugiem un paziņām ir bijuši " kļūdiņa".

Taču ir gana daudz cilvēki, kam 1. marts atnesa priecīgas ziņas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:26

Jaunākās diskusijas