Ķengaragā vīrietim izdodas apmānīt policistus, bet ne uz ilgu laiku

tautaruna.lv 13.janvāris, 19:30
 
Aivars Ķesteris/F64
Kāds pamatīgi iereibis vīrietis bez tiesībām tika pieķerts, stūrējot savu “BMW” automašīnu pa Rīgas ielām. Likumsargi jau iepriekš vīrieti brīdināja nekustēties no vietas, taču šoferim bija plāns pārspēt policistus attapībā un izbēgt no soda, vēsta "Degpunktā".

Piecos no rīta policijas patruļa Ķengaragā pamanīja kādu vīrieti, kurš sēž pie stūres “BMW” transportlīdzeklim un ir klaji redzamā alkohola reibumā. Likumsargi brīdināja rīdzinieku, ka braukt dzērumā nav laba ideja, taču 43 gadus vecajam šoferim šķita, ka ne jau policisti mācīs viņu pareizi uzvesties.

“(P: Alkohola reibumā vadīt transportlīdzekli nedrīkst.) Esmu “Degpunktā” atskatījies. (P: Nu, bet tu jau arī dzēri.) Es te pat dzīvoju. (P: Bet, draugs, domā… jo es redzēju, ka tu stāvi tur, pie Prūšu ielas bāra.) Es uz ielas biju! (P: Jā, bet tu mašīnā arī biji.) Blakām. (P: Blakām?! A kā mašīna te nokļuva?) Re, viņi tur strīdas! (P: Labi, strīdas, bet tu taču tagad braukt taisies.) Nē, nekur nebraucu, stāvu, es te dzīvoju,” dzirdams pašvaldības policistu ķermeņa kameru ierakstos.

Vīrietis, ar grūtībām burtodams vārdus, apgalvoja, ka tikai gaida savu sievu un ieslēdza automašīnas dzinēju, lai sasildītos. Šajā vakarā spiest “BMW” gāzes pedāli neesot viņa plāns.

Pagaidījis kādu laiku vīrietis nosprieda, ka likumsargi beidzot ir “atšuvušies”.

“Neskatoties uz to, ka vīrietis tika informēts, stundu vēlāk likumsargi pamanīja, kā šis transportlīdzeklis uzsāk kustību un lielā ātrumā pa Prūšu ielu traucas Ikšķiles ielas virzienā,” pastāsta Rīgas pašvaldības policijas pārstāve Ērika Verze.

“Ikšķiles ielā nogriezās pa kreisi, iet uz Lokomotīves ielas pusi. Mūk projām, avārija!” viens no policistiem ziņo rācijā.

Dzērājšoferis bija spiest apturēt kustību, jo atdūrās pret betona stabu. Pret arestu vīrietis diži pretim necīnījās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:01

Jaunākās diskusijas