Tas varēja beigties traģiski; Rīgā kāds apzināti sabojā šūpoles bērnu laukumā

tautaruna.lv 8.jūlijs 2023, 11:20
 
Ilustratīvs attēls / F64
Iļģuciemā kāds, visticamāk, ļaunprātīgi sabojājis šūpoles bērnu laukumā, nozogot no tām vairākas skrūves. To, vai mērķis bija kādu savainot, pagaidām nav skaidrs, bet skrūvju vērtība noteikti nav tik liela, lai pieliktu tādas pūles, tās izskrūvējot, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Mārtiņš strādā firmā, kas ražo atrakcijas bērnu rotaļu laukumiem, un kādu darba dienas vakaru saņēma ziņu no Rīgas Teritorijas labiekārtošanas pārvaldes, ka spēļu laukumiņā Garajā ielā nepieciešams salabot šūpoles. Situācija atšķīrās no ikdienas problēmām, kurās kāds no izklaides objektiem ir salauzts vai sazīmēts. Šoreiz kāds bija ķēries pie skrūvju zagšanas. Bomis, pie kā šūpoles piestiprinātas, sver 30 kilogramus, un, ja tas uzkrīt virsū, sekas var būt smagas.

Pēc dažām stundām šūpoles tika savestas kārtībā, un Mārtiņam palikta pagalam liela rūgtuma sajūta par to, ka kāds bērnu laukumu postījis speciāli, apzinoties sekas, kas bojājuma dēļ varētu rasties.

Meistaram ar atbilstošiem instrumentiem izvilkt skrūvi izdevās nepilnu trīs minūšu laikā. Pēc demonstrācijas ir vairāk nekā skaidrs, ka, tāpat vien ejot garām, skrūvi ne ar kabatas nazi vai briļļu kājiņu izdabūt no vietas nav iespējams. Mārtiņš atgādina, ka bērnu rotaļu laukumu drošību pārbauda reizi gadā, tādēļ ikviens vecāks ir atbildīgs par izklaides vietas tehnisko stāvokli. Pilsētu pašvaldībām nav iespēju pie katra laukumiņa nolikt uzraugu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas