"Mēs mīlam viens otru"; Meksikas pilsētas mērs apprec krokodilu

tautaruna.lv 8.jūlijs 2023, 17:20
 
Ilustratīvs attēls / Cover Images/Scanpix/LETA
Meksikas pilsētā Sanpedro Huamelulā Oaksakas štatā vietējais mērs Viktors Hugo Sosa apprecējās ar krokodila mātīti Alisiju Adrianu, lai veiktu senu rituālu iedzīvotāju labklājības labad. Par to ziņo France24.

Pirms kāzām "līgavai", 7 gadus vecam krokodilam, kuru ceremonijas laikā dēvēja par "mazo princesi", mute bija sasieta ar virvi, lai neviens no ceremonijas dalībniekiem netiktu ievainots.

"Es uzņemos šo atbildību, jo mēs mīlam viens otru: tas ir svarīgi, nevar būt laulības, ja mēs viens otru nemīlam. Mēs mīlam viens otru, un es piekrītu precēties ar princesi," svinīgi sacīja mērs.

Šis gadsimtiem senais pamatiedzīvotāju kopienu rituāls sakņojas pirmsspāņu laikos. Tā mērķis ir lūgt dabai labklājību un pārpilnību. Vietējie iedzīvotāji uzskata, ka rāpulis ir dievība, kas pārstāv māti dabu, un tās laulība ar pamatiedzīvotāju vadoni simbolizē cilvēku savienību ar dievību.

Pirms kāzām Alisija Adriana tika vesta no mājas uz māju zaļos svārkos, melnā blūzē un galvassegā no krāsainām lentītēm, lai vietējie ar viņu dejotu. Tad baltā kāzu kleitā ar sudraba rotājumiem krokodilu mātīte ieradās rātsnamā, lai apprecētos ar pilsētas priekšsēdētāju.

Pēc kāzām mērs ar "sievu" dejoja tradicionālās mūzikas ritmos. Deja beidzās ar skūpstu, kas apzīmogoja šo laulību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas