Rīgā policijas dēļ izgāžas kāda zvejnieka plāni tikt pie lielas naudas

tautaruna.lv 19.aprīlis 2023, 4:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Nedēļas nogalē Valsts vides dienests izjauca maluzvejnieku plānu viegli piepelnīties. Juglas kanālā bija izlikts aptuveni 50 metrus plats tīkls, kurā pa nakti bija saķērušās raudas un citas zivis. Loms svēra ap 100 kilogramiem un, visticamāk, ļaundariem jau bija sarunāts ar kādu vietējo krodziņu zivis izžāvēt un pārdot par labu cenu, vēsta "Degpunktā".

Pagājušās nedēļas nogalē Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes vecākais inspektors Andris Strautiņš kopā ar kolēģi iebrauca Juglas kanālā ar motorlaivu un paslēpās niedrēs.

Iepriekš bija saņemta informācija, ka naktī plānots izlikt jaunus tīklus. Pēc stundu ilgas gaidīšanas, neviens neuzradās, jo izrādās - maluzvejnieki savu darbu jau bija paveikuši.
Pašus likumpārkāpējus gan pieķert pie rokas neizdevās, taču aptuveni simts kilogramus raudas gan izdevās atsvabināt. Dažas atpiņķerēšanas procesā gāja bojā, bet lielākā daļa no zīvīm izdzīvoja. Vides dienesta inspektors spriež, ka raudas, visticamāk, tiktu izžāvētas un pārdotas kādam krodziņam, kas tās pasniegtu kopā ar alus glāzi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:45

Jaunākās diskusijas