Daugavpilī piemiņas svecīte mirušajam vīram izraisa traģēdiju

tautaruna.lv 19.aprīlis 2023, 13:15
 
Kaspars Krafts/F64
Daugavpilī, Gaismas ielā, īsi pirms plkst. septiņiem vakarā ugunsgrēkā gāja bojā pensionāre. Kaimiņi stāsta, ka sieviete mīlēja iedegt svecītes par piemiņu savam mirušajam vīram. Acīmredzot liesma pārmetusies uz kādu viegli uzliesmojošu materiālu, vēsta “Degpunktā”.

Parasti pagalmā pie Gaismas ielas piektā nama uz soliņa katru rītu sēdēja trīs pensionāres un pļāpāja par dzīvi. Šorīt aina ir cita - Irēna un Valentīna satikās tikai divatā. Trešā sēdvieta turpmāk būs tukša - draudzene Ņina vakar vakarā gāja bojā traģiskā ugunsgrēkā.

Kad kaimiņi pamanīja nelaimi, visa Ņinas istaba jau bija dūmos un liesmās - ugunsgrēka platība sasniedza 40 kvadrātmetrus. Blakus dzīvokļa iemītnieks Mihails bija klāt, kad operatīvie dienesti centās iekļūt pensionāres mājvietā.

“Tur pie tā dzīvokļa ir dūmu detektori. Tie nostrādāja. Dūmi aizgāja pa vēdlodziņu ventilācijā pat līdz sievietei sestajā stāvā. Sazvanījām mediķus un ugunsdzēsējus, kas atbrauca un atlauza vaļā durvis,” saka kaimiņš Mihails.

Desmit cilvēkus, kas atradās deviņstāvu mājas augšgalā, evakuēja ugunsdzēsēji, izmantojot elpošanas maskas. Arī Ņinu iznesa no dzīvokļa un nogādāja pie mediķiem. Irēna redzēja, ka draudzenes dzīvību vairs glābt nevarēs.

“Te viss bija novilkts ar drošības lentēm, tālāk nevienu nelaida. Viņu iznesa un uzreiz apsedza. Tas bija šausmīgi, viņai seja bija apdegusi,” stāsta Irēna.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:04

Jaunākās diskusijas