Siguldā nežēlīgi nogalinātā zirga saimnieks: Tas, visticamāk, tiks apēsts

tautaruna.lv 16.februāris 2023, 13:15
 
Ekrānšāviņš no video/Degpunktā
Kādam zirgu saimniecības īpašniekam nedēļas sākums izvērtās murgā – pirmdienas, 13. februāra, rītā vīrietis atklāja, ka viens no viņa zirgiem nav redzams aplokā un pārējie dzīvnieki ir manāmi uztraukušies. Pāris minūtes vēlāk saimnieks ieraudzīja kumeļa galvu, taču rumpis bija pazudis, vēsta “Degpunktā”.

Naktī uz pirmdienu Siguldā, Televīzijas ielā, cietsirdīgi tika noslepkavots astoņus mēnešus vecs kumeļš. Tā saimnieks Māris atklāja dzīvnieka ķermeņa daļas izmētātas aplokā un nespēja noticēt svešinieku nežēlībai.

Zirgu īpašnieks Māris stāsta, ka no dzīvnieka pāri palikusi bija tikai galva un trīs kājas. Aiz kājas dzīvnieks, visticamāk, vilkts. Teritorijā bija izmētātas arī kumeļa iekšas, tajā skaitā pie papelēm, kas ir iecienīta pastaigu vieta vietējiem.

Rūpīgāk izpētot apkaimi un ļaundaru atstātās pēdas, ātri vien atklājās - zirga rumpis tuvumā neatrodas. Māris saprata, ka iebrucēji to uzkrāvuši uz, iespējams, ratiem un aizveduši prom sev vien zināmu iemeslu dēļ.

Māris domā, ka kumeļa kautķermenis aizvests, visticamāk, tālākai realizācijai. Visas liecības liecina - noziegumu ir pastrādājušas padibenes.

Māris spriež, ka kumeļš, visticamāk, tiks apēsts, taču grūti spriest, vai gaļu cels galdā cilvēkiem vai mājdzīvniekiem. Papildus vakariņu teorijai saimnieks pieļauj arī iespēju, ka slepkavnieki noziegumu paveica arī savas izklaides dēļ.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:06

Jaunākās diskusijas