Jelgavnieki šokēti, ko jaunā māmiņa dara ar savu mazuli

tautaruna.lv 16.februāris 2023, 0:30
 
Rūta Kalmuka/F64
Aculiecinieki Jelgavā uzfilmējuši kādu jauno māmiņu, kura kulbas ratos jaundzimušo krata pārāk spēcīgi, vēsta "Bez Tabu".
Ratu kratīšanu pavada skaļa jaundzimušā raudāšana. Aculiecinieki atklāj, ka mammai lūguši ratus šādi nekratīt, tomēr acīmredzami ieteikums nav ņemts vērā. Šāda rīcība atkārtojoties regulāri, apkārtnē dzīvojošie stāsta, ka līdzīgi rīkojas arī bērna tēvs.

Bērnu slimnīcas neiroloģijas un neiroķirurģijas klīnikas virsārsts Basels Jakubs Vahbe norāda, ka šāda kratīšana ratos ir bīstama bērna veselībai un var radīt neatgriezeniskus smadzeņu bojājumus un apdraud bērna dzīvību.

“Bez Tabu” par notiekošo Jelgavā informēja arī pašvaldību, tās darbinieki jau tajā pašā dienā devās mātes meklējumos. Bāriņtiesas darbiniece sievieti atradusi un izstāstījusi par savām, kā arī apkārtējo bažām.

Anita Gulbe, Jelgavas domes sociālā darbiniece darbam ar ģimeni un bērniem, saka:


"Šajā video redzams, kā vecākiem varētu būt grūtības bērna aprūpē, radot apdraudējuma risku bērnam. Konkrētā ģimene līdz šim nav bijusi Sociālo lietu pārvaldes uzmanības lokā. Sadarbībā ar Bāriņtiesu, situācija ģimenē ir apzināta. Ģimene ir informēta par pieejamiem sociāliem pakalpojumiem, sociālo palīdzību."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:51

Jaunākās diskusijas