Dabas vērotājs prognozē, cik ziemīgs laiks gaidāms februāra izskaņā

tautaruna.lv 16.februāris 2023, 15:20
 
DPA/SCANPIX/LETA
Lai gan šī nedēļa sākusies ar pavasarīgi siltu un saulainu laiku, jaunākās prognozes liecina, ka nedēļas nogalē vismaz uz brīdi Latvijā atgriezīsies ziema. Savas prognozes par laikapstākļiem februāra izskaņā savā blogā publicējis arī laika zīmju vērotājs Vilis Bukšs.
Kā norādīts V.Bukša publikācijā, tad februāra otrajā pusē - laikā līdz 24.februārim - gaidāmi mainīgi laikapstākļi. "Starp mākoņiem uzspīdēs saule, nelieli nokrišņi, kas pārsvarā sniegs un temperatūra dienas laikā no plus 3 līdz mīnus 3 grādiem. Dažviet naktīs var pazemināties līdz mīnus 8 grādiem. Ceļi šajā laikā slideni. Vēlāk, pēc 24. februāra un mēneša izskaņā, biežāk starp mākoņiem parādīsies saule. Nokrišņi īslaicīgi. Sniegs, slapjš sniegs un tuvāk jūrai arī lietus," norāda laika zīmju vērotājs.

"Temperatūra nakts laikā robežās no 0 līdz mīnus 5 grādiem. Savukārt dienas laikā no 0 līdz plus 7 grādiem. Mēneša beigās, kad dienvidvējš pastums mākoņus un uzsmaidīs saulīte, varēs arī sajust, kā sniegs smaržo pēc pavasara," optimistiski par laikapstākļiem tuvāko divu nedēļu laikā izsakās V.Bukšs.

Jau vēstīts, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes liecina, ka šajā nedēļas nogalē Latvijā laikapstākļus noteiks aktīva ciklona dienvidu daļa, kuras ietekmē nokrišņi gaidāmi visā valsts teritorijā. Naktīs, galvenokārt austrumos, joprojām gaisa temperatūra noslīdēs zem 0° atzīmes, bet dienās lielākajā daļā Latvijas teritorijas būs 0…+5°.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:24

Jaunākās diskusijas