Cenas pārtikai Latvijā vairs nekad nebūs tādas kā agrāk

tautaruna.lv 16.februāris 2023, 10:30
 
F64
Pārtika kļūs lētāka, bet cenas neatgriezīsies pirmskara līmenī, Rus.LSM.lv raidījumā “Drošība Eiropā” sacīja Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja Ingūna Gulbe.

“Cenas samazināsies, tas jau šobrīd ir redzams pēc vairākām pazīmēm. Bet, ja pirms diviem gadiem "roltons" maksāja 20 eiro centus, tad tagad cena par to ir 60 eiro centi. Un 20 eiro centu cena neatgriezīsies,” pauda Gulbe.

Viņa skaidroja, ka inflācija nemainās tik strauji kā cenas.

Pēc Ingūnas Gulbes teiktā, lielākā problēma šobrīd ir nevis cenu kāpums, bet gan zemā pirktspēja. Kā liecina statistika, daudziem Latvijas iedzīvotājiem pietiek naudas, lai samaksātu par komunālajiem maksājumiem, transportu un iegādātos pārtiku. Un tāpēc jebkurš cenu pieaugums tiek uztverts ļoti sāpīgi.

“Galu galā mums ir jānodrošina, lai Latvijas iedzīvotājiem būtu pieejama kvalitatīva pārtika. Un šis skaitlis ļoti atšķiras, piemēram, no Beļģijas vai Luksemburgas. Lielākā daļa mūsu iedzīvotāju pērk nevis to, ko vēlas, bet gan to, ko var atļauties. (..) Lielākā daļa iedzīvotāju lielāko daļu ienākumu tērē pārtikai. Un ir svarīgi to ņemt vērā, ”viņa sacīja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:33

Jaunākās diskusijas