Detaļas par smago avāriju Rīgā: bērnam uz mirkli apstājās sirds

tautaruna.lv 11.janvāris 2022, 11:30
 
Vladislavs Proškins/F64
9. janvārī, kāds pamatīgi piedzēries autovadītājs uz gājēju pārejas notriecis ģimeni, bet pēc incidenta avārijas vietu pametis. Šobrīd ļaundaris jau atrodas aiz restēm, stāsta TV3 raidījums “Degpunktā”.

Svētdienas pēcpusdiena kādai ģimenei izvērtusies par pārdzīvojumu, kas paliks atmiņā uz mūžu. Gaišā dienas laikā Pļavniekos uz regulējamas gājēju pārejas trijotni notriecis kāds “Mercedes-Benz” auto. Turklāt vadītājs pēc notikušā nav pat piebremzējis, bet gan aizbēdzis no notikuma vietas.

Redzot notikušo, apkārtējie steiguši palīgā nopietni savainotajiem un ziņojuši 112.

Mediķi norāda, ka pirmā ārstu brigāde notikuma vietā ieradusies piecu minūšu laikā: “Konstatēja, ka trīs cietušie, kuriem nepieciešama medicīniskā palīdzība, un viena cietusī persona ir ļoti smagā stāvoklī, kas traumas rezultātā ir bez samaņas. Pārbaudot konstatē, ka nav sirdsdarbības. Ievietojot operatīvajā medicīniskajā transportlīdzeklī, tika uzsākti atdzīvināšanas pasākumi un iesaistījās arī ārstu speciālistu brigāde, un abas brigādes turpināja sniegt palīdzību kopā.”

Un šajā reizē ārstiem izdevies - bērnam atjaunota sirdsdarbība, un viņš steidzami nogādāts slimnīcā.

“Attiecīgi pārējās divas personas, kuras arī bija cietušas, nebija tik smagā stāvoklī, bet traumas ir vērtējamas kā ļoti nopietnas. Guva vairāku ķermeņa daļu ievainojumus. Vienā gadījumā arī ir politrauma. Pie samaņas, stāvoklis vērtējams kā nopietns, bet stabils. Abi cietušie nogādāti ārstniecības iestādē. Tātad visi cietušie nogādāti ārstniecības iestādēs,” skaidro mediķi.

Savukārt likumsargi tikmēr dzinuši pēdas noziedzniekam, kurš bija pametis nopietni savainoto ģimeni. Policistiem palīdzējusi kāda ziņa par to, ka Dzeņu ielā ir redzēts sasists “Mercedes-Benz” auto.

“Protams, nekavējoties tika nosūtīti papildspēki uz adresi. Tika konstatēts, ka tur atrodas minētais auto un tā vadītājs, kurš tika aizturēts. Viņš atzinās, ka ir vadījis automobili. Veicot alkohola pārbaudi, konstatēts, ka vīrietis atrodas 2,8 promiļu reibumā. Tāpat viņam nebija vadītāja apliecības,” norāda policijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:43

Jaunākās diskusijas