Ģimene stāsta, kā kļuvuši par krāpnieku upuriem

tautaruna.lv 11.janvāris 2022, 7:00
 
f64.lv, Vladislavs Proškins
Tuvojoties apkures sezonai, Diānas ģimene iegādājās briketes kurināšanai internetveikalā “alilat.lv”, samaksājot par tām 630 eiro, diemžēl pirkums adresātu nav sasniedzis vēl šodien, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
"Tētis ar mammu vasaras beigās pasūtīja briketes. Atnāca īsziņa, kad piegādās pēc pāris dienām, viņi aizskaitīja naudu. Beigās bija tā, ka neatnāca ne briketes, ne varēja piegādātājus sazvanīt. Rezultātā pazuda gan briketes, gan nauda. Internetveikals, ko skatījāmies, uz to brīdi arī vairs nebija aktīvs," stāsta Diāna.

Pasūtījuma sagatavotajā rēķinā kā saņēmējs norādīts SIA “Ali Truck”, kurš kā piegādātājs bija minēts arī firmas “Alilat” mājaslapā. Diāna arī vairākkārt sazinās ar firmu “Ali Truck”, bet tās pārstāvis attaisnojas, ka kaut ko tādu dzird pirmo reizi.

"Maksājums bija jāsūta uz SIA “Ali Truck”. Sazinoties ar pašu “Ali Truck”, viņi atbild, ka neko nezina par briketēm. Tad viņi necēla man, aizsūtīju īsziņu, paprasīdama, vai tas konta numurs pieder viņiem. Tad pārstāvis man atzvanīja un teica, ka tas nav viņa konta numurs un viņam visu laiku zvana dažādi cietušie, bet viņš nesaprot, kāpēc tur ir iesaistīts. Pēc tam mēs uz to konta numuru mēģinājām nosūtīt vienu centu, norādot savu vārdu, pēc tam arī Valsts prezidentu. Abos gadījumos nauda aizgāja uz vienu un to pašu konta numuru," turpina Diāna.

Šajā slazdā iekrituši ne viens vien brikešu pircējs, tāpēc Diāna vēršas ar iesniegumu policijā, un arī pat pēc vairākām sūdzībām un atsauksmēm neveiksmīgi iekrīt arī citi!

Uzņēmuma mājaslapa šobrīd vairs nedarbojas, pēdējo reizi aktīvisti tur uzdarbojās novembrī. Šobrīd policijā ir apzinātas iespējamās vainīgās personas, pamatojoties jau uz augustā notikušo.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:41

Jaunākās diskusijas