VIDEO: kamera iemūžina, cik veikli Vecrīgā apzog tūristu

Viktorija Gabrjuna 18.augusts 2020, 13:43
 
Dāvis Ūlands/F64
Galvaspilsētā izvietotās videonovērošanas kameras bieži palīdz likumpārkāpējus pieķert nozieguma brīdī, bet diemžēl ne vienmēr sodīt. Policisti ar kameru palīdzību fiksējuši zādzību un mirkli vēlāk aizturējuši arī pašu garnadzi, taču, par lielu nožēlu, ļaundari drīz vien nācies atbrīvot, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Brīvdienas naktī, pilsētas videonovērošanas centrā strādājošie darbinieki Līvu laukumā ievērojuši kādu uz soliņa dusošu jaunekli. Saprotot, ka tobrīd viņam nekas nekaiš, inspektori nolēmuši pavērties apkārt - un jāteic, šoreiz ne velti. Tikai mirkli pēc tam, kad kamera aizslīdējusi līdz blakus soliņam, atklājies, ka kādu citu snaudošu atpūtnieku jau ielencis Vecrīgas plenču un dīkdieņu bariņš.

Viena persona, kas sēdēja blakus, kā vēlāk izrādījās, ārvalstu pilsonim, apskatīja kabatas un izņēma personīgās mantas. Varēja redzēt, ka arī mobilo telefonu. To mūsu darbinieki uzreiz paziņoja tuvākajai ekipāžai,” stāsta RPP Operatīvās vadības un drošības uzraudzības pārvaldes priekšnieks Jevgēņijs Platais.

Tomēr, drīz vien sekojusi vilšanās, jo neskatoties uz to, ka zādzība pat nofilmēta - garnadzis šoreiz izspruks no soda. Cietušais, nav nedz vēlējies, nedz spējis iesaistīties darīšanās ar policistiem un papīru lietām.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:44

Jaunākās diskusijas