Pauž neizpratni par iespējamo Covid-19 ierobežojumu pārkāpumu

Viktorija Gabrjuna 18.augusts 2020, 13:08
 
Ilustratīvs attēls / Reuters/Scanpix/LETA
Laikā, kad cilvēkiem joprojām tiek atgādināts par distancēšanās un pulcēšanās ierobežojumiem, liekas, ka atsevišķos pasākumos un vietās Latvijā tas veiksmīgi tiek piemirsts. Gan žurnāliste Elita Veidemane, gan BalticTravelnews.com direktors Aivars Mackevičš pauduši neizpratni par Covid-19 dēļ noteiktajiem ierobežojumiem, salīdzinot aizvadītos svētkus Aglonā ar pasākumiem un norisēm citviet Latvijā.
Mackevičs raksta, ka laikā, kad Aglonā bija noteikti stingri ierobežojumi, citviet Latvijā, liekas, ka tie nemaz nebija spēkā.

"Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku apmeklējums Aglonā tika ierobežots līdz absurdam līmenim, kas bija pilnīgs pretstats Jūrmalas pludmalei, kur daudzi tūkstoši atpūtnieku meklēja brīvu 2 metru smilts vietiņu, vai ''Via Jurmala Outlet Village'' atklāšanas pasākumam. Rīgas svētkos pašvaldības policisti trenkāja tos nedaudzos grāmatu mīļotājus Vērmanes dārzā, draudot ar iespaidīgiem sodiem grāmatu tirgotājiem," raksta Mackevičs.

Viņš arī publicē foto, kurā redzama pārpīldīta pludmale Jūrmalā.

travelnews.lv

Savukārt Veidemane Neatkarīgajā Rīta Avīzē raksta, ka "Aglona - kā jau iespējamais baismīgu vīrusu avots - tika iegrožota un apcirpta. Pat nedaudzajiem svētceļniekiem, kuri savā infekciozajā vieglprātībā ieradās Aglonā, modrie zemessargi parādīja gumijas cimdā ietērptu pigu: še jums Jaunavas Marijas dezinfekcija! Un pļavā ārpus Sakrālā laukuma arī nesēdēsiet: vīrusi kā gorgonas medūzas tā vien lien no jums ārā un uzglūn visādi citādi sterilajiem „ielūgumu” īpašniekiem.

Toties Rīgā! Toties mūsu vēlēšanu gaisotnes piesātinātajā citadelē - visiem bija iespēja netraucēti, cieši un mīļi tusēties Rīgas svētkos un it sevišķi Tērbatas ielā, ēst pilnus punčus gan iekškrogos, gan ārkrogos, kā arī iepirkt neticami smalkas preces nule atklātajā autletu ciematā „Via Jurmala outlet village”. Jocīgi, bet ne Rīgas svētkos, ne autleta atvēršanā „ielūgumus” nedalīja ne patērētāju, ne iedzērāju draudzēs. Nekādās! Un apmeklētāju skaits šajos dievlūgšanas, piedodiet, izklaides pasākumos bija krietni lielāks par tiem trim tūkstošiem cilvēku, kuriem Aglonas svētkos augstsirdīgi atļāva piedalīties mūsu mīļotā valdība," raksta Veidemane.

Jāatgādina, ka aizvadītajā nedēļas nogalē notika gan "outlet" ciemata "Via Jurmala Outlet Village" atklāšana, gan dažādi Rīgas svētku pasākumi, gan svētki Aglonas bazilikas teritorijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:45

Jaunākās diskusijas