Latvietes bagāžā atrod narkotikas 183 000 eiro vērtībā, par kurām viņa nav nojautusi

Lelde Veinberga 29.janvāris 2020, 18:49
 
Pixabay
Latvietei, kas divas dienas klīdusi pa Dublinas lidostu, nezinot, ka viņas bagāžā ir paslēptas narkotikas 183 000€ vērtībā, Īrijas tiesa piespriedusi nosacītu sodu, atsaucoties uz Independent.ie ziņo baltic-ireland.ie.

Sieviete, kura, pašai to nezinot, tika izmantota kā kurjers, Dublinas lidostā tika aizturēta un viņas bagāžā tika atrasti 2,6 kg kokaīna, vēsta portāls.

Tiesa uzklausīja, ka 58 gadus vecā latviete, kurai ir garīgās veselības problēmas, jau septiņus gadus strādā dizaina kompānijā Latvijā. Viņas darba devējs lūdzis sievieti ceļot Brazīliju, lai nogādātu divas mapes ar laminētām fotogrāfijām. Sieviete devusies ceļojumā, nodevusi fotogrāfijas kādai kontaktpersonai un pēc tam palikusi Brazīlijā divas nedēļas.

Pēc tam sievietei fotogrāfiju mapes atdotas atpakaļ un likts doties tālāk uz Dublinu. Viņai pateikts, ka lidostā jāsatiekas ar kādu brazīliešu vīrieti un jānodod fotogrāfijas, pretī saņemot biļeti uz mājām.

Taču latviete pazaudējusi mobilo tālruni un nav varējusi sazināties ar brazīlieti Dublinas lidostā, lai norunātu tikšanos. Viņa veiksmīgi izgājusi cauri muitai, bet pēc tam klīdusi pa Dublinas lidostu, nezinot, ko iesākt, un nonākusi darbinieku uzmanības lokā.

Garda apstiprināja tiesā, ka sieviete bijusi pilnīgi dezorientēta un ka kāds viņu izmantojis. Viņš pauda parliecību, ka sieviete nezināja, ka mapēs ir narkotikas un ka viņa tiek izmantota kā kurjers, jo sieviete varēja brīvi atstāt lidostu pēc muitas pārbaudes veiksmīgas iziešanas, taču viņa palika ēkā.

Latviete, kura dzīvo Rīgā, Dublinas apgabala krimināltiesā tika apsūdzēta par 2,6 kg kokaīna glabāšanu Dublinas lidostā 2019. gada 13. jūlijā. Sievietei nav iepriekšēju sodāmību un kopš aizturēšanas viņa atrodas apcietinājumā.
Narkotikas bija paslēptas starp divām fotogrāfijām, kas bija salaminētas kopā, un bagāžā bija 75 fotogrāfiju komplekti, kas bija ievietoti divās mapēs.

Tiesa piesprieda sievietei četru ar pusi gadu cietumsodu, atliekot to ar nosacījumu, ka viņa atstās Īriju un divu nedēļu laikā atgriezīsies Latvijā. Tiesa noteica, ka sieviete netiks atbrīvota no cietuma, kamēr nebūs noteikta stingra kārtība, kā viņa var atgriezties Latvijā.

Apsūdzētās advokāte tiesā sniedza ziņojumu, kurā izklāstīja klientes nopietnās garīgās veselības problēmas. Viņa sacīja, ka sieviete vēlas atgriezties Latvijā un aizsardzības komanda varētu noorganizēt viņas lidojumu uz mājām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:53

Jaunākās diskusijas