"Mamma ar māsu palikušas tikai ar to, kas bija mugurā"; Aknīstē uguns izposta māju

Lelde Veinberga 29.janvāris 2020, 22:42
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Kristīne lūdz sabiedrības palīdzību savai ģimenei - svētdienas rītā Aknīstē nodegušas viņas mātes un māsas māja. Sievietes palikušas "tikai ar to, kas bijis mugurā".

"Iedzīve, drēbes utt ir pilnībā sadegušas. Uguni pamanīja mamma, kad liesmas teju jau bija pārņēmušas gultas malu, kurā atradās mamma. Viņas centās dzēst un glābt visu ko varēja, bet liesmas izplatījās tik ātri, kad bija spiestas steidzīgi pamest māju.

Mamma cenšoties dzēst uguni, liesmās guva nelielus apdegumus un cieta arī mājas mīlulis, ko diemžēl glābt neizdevās. Šobrīd viņas ir apmetušās pie radiem, līdz varēs rast kādu risinājumu turpmākajai rīcībai.

Paldies Aknīstes un Neretas ugunsdzēsības dienestam, par kooperatīvo darbību. Pateicoties viņu darbam, māju būs iespējams atjaunot. Paldies Aknīstes ātrajai palīdzībai, kas operatīvi ieradās notikuma vietā un sekoja mammas un māsas veselības stāvoklim," pateicības vārdus sociālajā tīklā Faceook raksta Kristīne.

Ekrānuzņēmums no Facebook



"Diemžēl nav bijuši arī nekādi ietaupījumi, jo līdz šim tika visa nopelnītā nauda iegūldīta meitas izskološanai un mājas remontā, un labiekārtošanā.
Iveta aktīvi piedālījās dažādos Aknīstes kūltūras, sporta un citos pasākumos. Vadīja deju grupu, zumbu un vingrošanu Bērnu Jauniešu Centrā, kā arī aktīvi piedalās Aknīstes amatierteātrī. Ivetas lielākā kaislība ir gleznošana. Ir radījusi daudzus mākslas darbus, kur diemžēl lielākā daļa sadega šajā ugunsgrēkā, tai skaitā viss šo darbu tapšanai.

Mēs ticam labajam un ļoti lūdzam Jūsu palīdzību. Jebkura palīdziba mājas atjaunošanā - būvmateriāli, finansiāls atbalsts vai palīdzīga roka, tiks novērtēta ar sirsnību un mīlestību.! Mēs visi būtu ļoti pateicīgi, ja spētu palīdzēt Ivetai, kas ar paceltu galvu ir gatava sākt visu no jauna," lūdz sieviete.

Naudu iespējams ziedot uz Ivetas konta numuru:
Iveta Ratniece
Konta numurs: LV80HABA0551021255642

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 14 ugunsgrēki, bet vēl 14 reizes glābēji darbinieki devušies veikt dažādus glābšanas darbus.

Ugunsdzēsēji atgādina, ka no šā gada 1.janvāra visos mājokļos - gan dzīvokļos, gan privātmājās - obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:17

Jaunākās diskusijas