Jauna informācija par baiso noziegumu Aizputes novadā

tautaruna.lv 29.augusts 2019, 10:45
 
Kaspars Krafts/F64 Photo Agency
2017.gada aprīlī Aizputes novada "Rijniekos" rakšanas darbu laikā atrasta zemē ierakta automašīna, kurā atradies 1986.gadā dzimuša vīrieša līķis. Policija informē, vai šajā lietā ir kādi jaunumi.

Portāls "liepājniekiem.lv" vēsta, ka mirušais bija par vienu no vietējām kriminālajām autoritātēm uzskatītais Aigars Zikmanis, kurš pazuda bez vēsts pirms nepilniem 19 gadiem. Aizdomu ēna par pastrādāto slepkavību krīt uz A. Zikmaņa bērnības draugu Māri Avižus. Tiesa, Valsts policija to neapstiprina.

"Izmeklēšanas laikā Valsts policijai ir izdevies noskaidrot izdarītās slepkavības apstākļus, iespējamo motīvu, kā arī noskaidrot personu, kura saistīta ar slepkavību. Tas ir kāds 1964. gadā dzimis vīrietis, par kuru policijas iegūtais pierādījumu kopums ir pietiekams, lai viņu atzītu par aizdomās turēto. Pie viņa ir veiktas vairākas kratīšanas, kuru laikā izņemta arī munīcija," februāra beigās laikrakstam stāstīja I. Jurēvica. Tāpat Valsts policijas pārstāvē uzsvēra, ka izmeklēšanas laikā sākotnēji ierosinātais kriminālprocess esot pārkvalificēts pēc Krimināllikuma 117. panta devītās daļas, proti, par slepkavību, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā, un pēc Krimināllikuma 233. panta otrās daļas par šaujamieroču munīcijas nelikumīgu glabāšanu. "Lai izmeklēšanu varētu nodot prokuratūrai un kriminālvajāšanas uzsākšanai, darbs vēl turpinās, taču lietu var uzskatīt par atklātu," pirms vairāk nekā pusgada teica I. Jurēvica.

"Precīzus izmeklēšanas termiņus nav iespējams paredzēt - tas ir darba process, kas tiek virzīts taisnīguma noregulējuma panākšanai. Nekādu jaunu publiski paužamu ziņu izmeklēšanā nav," sacīja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece Ilze Jurēvica.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas