Austrumu slimnīcā piedāvā kompromisu pacientiem, kuri palikuši parādā

tautaruna.lv 29.augusts 2019, 22:43
 
Kaspars Krafts/F64 Photo Agency
Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca atgādina par nesamaksātiem ārstēšanās rēķiniem un aicina tos samaksāt. Cilvēkus, kuri ir saņēmuši atgādinājumus, slimnīca lūdz zvanīt: +371 26369220 un uzdot visus ar parāda nomaksu saistītos jautājumus.
"Vienlaikus informējam, ja cilvēks ir saņēmis minēto atgādinājuma īsziņu no Austrumu slimnīcas ar lūgumu samaksāt parādu un godprātīgi vienosies par parāda nomaksu, kā arī veiks maksājumus - informācija par esošo parādu netiks nodota tālāk parādu piedzinējiem," norāda slimnīca.

Ieva Jauģiete, Austrumu slimnīcas Finanšu direktore: “Saprotam, ka pacientiem var būt objektīvas grūtības uzreiz samaksāt ārstēšanās izdevumus, tādēļ piedāvājam kompromisa risinājumu - iespēju noformēt atlikto maksājumu. Tas nozīmē, ka parādu par slimnīcas sniegtajiem pakalpojumiem pacients var samaksāt vēlāk vai pa daļām - gada laikā. Vienlaikus aicinām arī tos pacientus, kuri šobrīd ārstējas mūsu slimnīcā un apzinās, ka būs grūtības samaksāt visu rēķinu uzreiz, nekautrējoties vērsties pie slimnīcas personāla un pārrunāt jautājumu par rēķina summas nomaksas atlikšanu vai arī sadalīšanu pa mazākiem maksājumiem.”

Gada sākumā ziņojām, ka Rīgas Austrumu slimnīcas pacientu parāds sasniedzis 4,76 miljonus eiro. Pagājušajā gadā pacienti par saņemtajiem pakalpojumiem Rīgas Austrumu slimnīcai ir palikuši parādā 418 660 eiro, bet 2017. gadā - 425 000 eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:13

Jaunākās diskusijas