ACULIECINIEKU KADRI, kā policisti ķēra bēgošo autovadītāju

tautaruna.lv 25.jūlijs 2019, 11:14
 
ACULIECINIEKA FOTO
Trešdienas pievakarē spraigi notikumi risinājušies Rīgā un tās tuvākajās pilsētās, kur vairāki policisti iesaistījās bēgoša autovadītāja noķeršanā. Ceturtdienas pēcpusdienā likumsargi sola sniegta plašāk komentāru par notikušo, tikmēr portāls "tautaruna.lv" apkopo no notikuma vietas iesūtītos aculiecinieku kadrus un publikācijas sociālajos tīklos.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka Valsts policijas (VP) pārstāve Ilze Jurēvica norādīja, ka vakar, ap plkst.19 Rīgā, Maskavas un Turgeņeva ielu apkaimē, kādas "Audi" markas automašīnas vadītājs nepakļāvās VP prasībai apturēt transportlīdzekli un turpināja kustību. VP sāka pakaļdzīšanos agresīvajam autovadītājam, kurš, nepakļaudamies VP prasībām, turpinājis vadīt transportlīdzekli satiksmes dalībniekiem bīstamā veidā.

VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs Latvijas Televīzijā stāstīja, ka bēgošais autovadītājs taranējis ceļu policijas ekipāžu, kas viņam sekojusi. Turpmākās bēgšanas laikā bēglis ar "Audi" apskādējis vēl vairākus transporta līdzekļus, tostarp policijas transportu.

Pakaļdzīšanās laikā, lai apturētu agresīvo autovadītāju, piesaistīti papildspēki, tostarp no Rīgas pašvaldības policijas (RPP). Kā novēroja aģentūra LETA, pakaļdzīšanās laikā Maskavas ielā viena Rīgas pašvaldības policijas ekipāža avarēja.

Kā aģentūru LETA informēja RPP pārstāvis Toms Sadovskis, pakaļdzīšanās laikā avarējušajā RPP ekipāžā cietuši divi pašvaldības policijas darbinieki, kuri pašlaik ir hospitalizēti.

Pakaļdzīšanās turpinājās līdz Ogrei, kur, lai apturētu bīstamo autovadītāju, policija pielietoja šaujamieročus. Kā liecina sociālajos tīklos ievietoti aculiecinieku video, auto virzienā tika raidīti vairāk nekā desmit šāvieni.

Pēc bēgļa aizturēšanas tika konstatēts, ka likumpārkāpējs ir ticis sašauts. Persona nogādāta medicīnas iestādē palīdzības sniegšanai. Pēc policijas sniegtās informācijas, esot aizdomas, ka bēglis bijis apreibinošo vielu ietekmē.

Policija ir noskaidrojusi bēgļa personību - tas ir kāds 1980.gadā dzimis vīrietis, kurš bijis meklēšanā par mantiska rakstura noziegumiem.

Pakaļdzīšanās laikā cietis vismaz viens VP policists, kurš braucis ar motociklu un arī nogādāts medicīnas iestādē palīdzības saņemšanai. Tāpat cietuši vēl divi pašvaldības policijas policisti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:44

Jaunākās diskusijas