Stjuarte atklāj, kas notiek uz lidmašīnas klāja, ja lidojuma laikā nomirst pasažieris

tautaruna.lv 24.marts, 5:00
 
pexels.com
Atrodoties gaisā, var notikt dažnedažādas lietas, kuras nevaram prognozēt. Stjuarti atklāj, ka nav nekas ārkārtējs, ja lidojuma laikā kāds pasažieris dodas mūžībā. Bet kas tādā situācijā notiek ar cilvēka ķermeni? 

Medijs "Daily Star" ziņo, ka viss esot atkarīgs no situācijas un nav viena konkrēta protokola, pēc kā vadīties.

Stjuarti skaidro, ka brīdī, kad kāds ir devies mūžībā lidojuma laikā, rīcības plāns var atšķirties atkarībā no nāves veida un lidojuma ilguma.

Ārsts, "Global Rescue" direktors Arnolds Seids skaidro: " [Pilotiem] Nav pilnvaru mainīt lidojuma trajektoriju nāves gadījuma dēļ. Pilotam ir jāievēro noteikumi atkarībā no valsts un tās juridiskcijas, tāpat arī galamērķa lidostas noteikumi, kā arī paša uzņēmuma protokols."

Tikmēr stjuarte Šīna Marija sociālajos medijos atklāj, kā šādās situācijās rīkojas lidmašīnas apkalpe. Viņa skaidro, ja pasažieris devies mūžībā, piemēram, sirdslēkmes dēļ un nekas vairs nav darāms jeb līdzams, lai glābtu pasažieri, nekas cits neatliek kā vien doties uz galamērķi. Mirušais cilvēks tiek atstāts savā vietā un netiek pārvietots, līdz lidmašīna ir nosēdusies.

Lai arī bieži vien stjuarti rīkojas šādi, tomēr reizēm situācija tiek risināta citādi. Ja pasažierim vēl var sniegt palīdzību un, iespējams, glābt viņa dzīvību, tad apkalpe dara visu, lai tikai pasažierim palīdzētu.

Tāpat daudzās lidmašīnās ir atrodamas arī īpašas somas, kurās ievietot mirušu pasažieri. Interesanti, ka, šādi "iepakojot" mirušo, stjuartiem nav ļauts somu aiztaisīt līdz galam - galvai vienmēr ir jābūt ārpus somas.

Kopumā stjuarti norāda, ja lidojuma laikā mirst kāds pasažieris, tad visbiežāk viņa ķermenis netiek kustināts, līdz lidmašīna nav nosēdusies. Lidmašīnas apkalpe cenšas rūpēties par to, lai citi pasažieri neuzzinātu neko par satraucošo notikumu un lidojums tiktu aizvadīts mierīgi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

24.marts

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:33

Jaunākās diskusijas