Zinātnieki atklāj, kāpēc no rīta nevajadzētu klāt gultu

tautaruna.lv 24.marts, 17:30
 
pexels.com
Daudziem pēc pamošanās pirmais rīta darbs ir saklāt gultu un tieši pēc tam sākt savu dienu. Eksperti norāda, ka šāds rīta rituāls var nodarīt vairāk ļauna nekā laba, vēstīts "Daily Star".

Pēc ekspertu domām, gultas saklāšana no rīta patiesībā var kaitēt jūsu veselībai.

Saklājot silto gultasvietu, tiek radīta ideāla vide, kur vairoties dažādiem kaitīgiem mikroorganismiem, piemēram, putekļu ērcītēm.

Zinātnieki norāda, ka šie sīkie radījumi, kuru lielums ir aptuveni ceturtdaļa milimetra, vairojas siltā un mitrā vidē, un mielojas ar atmirušajām ādas šūnām. Viņi ir atklājuši, ka nekārtīgas gultas atstāšana var palīdzēt nogalināt putekļu ērcītes.

Miega eksperts norāda: "Gultas saklāšana no rīta ļauj tām [putekļu ērcītēm] izdzīvot un vairoties, un augt." Tieši tāpēc eksperti iesaka gultu neklāt uzreiz pēc pamošanās, bet atstāt to nekartīgu vismaz stundu, lai palagi "atdzistu" un nebūtu vairs mitri.

Tāpat ieteicams reizi nedēļā mainīt gultas veļu un regulāri vēdināt telpas.

Putekļu ērcītes var atstāt nelabvēlīgu iespaidu uz cilvēku veselību, tostarp var attīstīties astma, ekzēma vai alerģiska reakcija."Simptomi var būt aizlikts deguns, izsitumi uz ādas, šķaudīšana un acu asarošana."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

24.marts

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:38

Jaunākās diskusijas