Latvijā šausminās, kā alkoholu tirgo Japānā

tautaruna.lv 11.februāris 2023, 4:00
 
pixabay.com
Pēc statiskikas datiem esam iegājuši vēsturē kā valsts ar vislielāko alkohola patēriņu uz vienu cilvēku. Saka, ka statistika neatspoguļo patieso ainu, jo netiek ņemti vērā vairāki dzīvē reāli eksistējoši procesi. Uzzinot, kādās pudelēs stipro alkoholu tirgo Japānā, šaubas vai tiešām esam lielākie dzērāji pasaulē, būtiski pieaug.

Tāpat kā runas par to, ka Latvijā ir vislielākais alkohola patēriņš uz vienu cilvēku, nereti dzirdēts, ka vislielākais alkoholiķu skaits uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju ir Japānā.

"Twitter" ievietots video no Japānas lielveikala - stiprais alkohols tiek pārdots 4 l plastmasas pudelēs - mēs ar savām "apinīša" divlitrenēm varam japāņiem "ūdeni pienest". Zināmā mērā šis fakts apstiprina iepriekš teikto par lielo alkoholiķu skaitu - ja reiz ir piedāvājums, tad droši vien ir arī pieprasījums.

Miks raksta: "Ikdienā nelietoju alko tāpēc pat aizmirsies, ka Japānā viskiju tirgo 4 litru plastmasas pudelēs." "Jap, un brīvi drīkst dzert ielās un parkos."

Jānis: "Jau biju aizmirsis, cik lēta tur bija šmiga... Tādam vidusmēra japānim ar zem galda paripošanas limitu 200 ml, tāda burka mierīgi varētu kalpot kādus pāris mēnešus."

Kārlis: "Jābrauc uz Japānu, kaut gan nešķistos galīgi pareizi vai "svaigi" viskiju liet no plastmasas."

Hakamons: "Ārprāc, tāpēc viņiem valstī dzimstība nekāda?"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:07

Jaunākās diskusijas