Atklāj, kurš ir pats neveselīgākais siera veids

tautaruna.lv 16.jūlijs 2022, 4:30
 
pexels.com
Veikalos pieejams ļoti plašs klāsts ar dažāda veida sieriem. Vieni sieri ir cietāki, citi mīkstāti, vēl citi sāļāki, savukārt atsevišķi siera veidi ir pavisam maigi. Uztura speciālists Tobijs Amidors atklāj, kurš ir pats neveselīgākais siers, vēsta portāls "Eat This, Not That".

Bieži vien tiek izcelts, ka siers nav īpaši veselīgs produkts, pateicoties tajā esošajam tauku daudzumam. Tomēr uztura speciālists atzīst, ka visus pārtikas produktus drīkst ēst, neskatoties uz to sastāvu, ja vien tiek ievērota mērenība.

Lai arī eksperts norāda, ka visus produktus var ēst, ja ievēro mērenību, viņš tomēr atzīst, ka ir viens siera veids no kura vajadzētu izvairīties.

Izrādās, ka viens no "kaitīgākajiem" sieriem ir tieši zilais siers. Tas ir pateicoties tam, ka šis siers satur ļoti daudz piesātināto tauku, kuri negatīvi var ietekmēt vispārējo veselību.

Aptuveni 135 grami zilā siera satur 25 gramus piesātināto tauku. Tieši piesātināto tauku daudzums šo produktu padara par vienu no visneveselīgākajiem sieriem.

"Diēta ar augstu piesātināto tauku saturu ir saistīta ar paaugstinātu sirds slimību risku," saka Amidors.

Piesātinātie tauki palielina arī bīstamo ZBL holesterīna līmeni. Papildus iespējamām sirds un asinsvadu problēmām, regulāri ēdot lielas porcijas zilā siera (vai jebkuru pārtiku, kurā ir daudz piesātināto tauku), var palielināties svars.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:35

Jaunākās diskusijas