Ko svarīgu vienmēr jāatceras izdarīt pēc naža asināšanas?

tautaruna.lv 3.aprīlis 2022, 18:13
 
Dāvis Ūlands/F64
SIA "Taste of Latvia" dibinātājs, bio mērču pavārs Ansis Buiķis kanāla TV24 raidījumā "La Dolce Vita. Ēd vesels!" skaidroja, kāpēc pēc naža asināšanas tas vienmēr jānomazgā.

Speciālists, runājot par nažu asināšanu, stāsta, ka agrāk vectēvs nazi asinājis uz akmens, bet tas esot diezgan laikietilpīgs process, turklāt jāzina, kādā leņķī turēt nazi.

A. Buķis neslēpja, ka nedaudz "šmaucoties" un asina savus nažus uz parasta nažu asinātāja, taču der atcerēties, ka pēc asināšanas nazis vienmēr jānomazgā.

"Kad mēs asinām nazi, nelielu daļu tā metāla noņemam nost - ir tāda metāla skaidiņa. Pēc asināšanas kārtīgi nomazgā asmeni no abām pusēm, nobrauc ar švammīti, lai nebūtu pēc tam metāla skaidas ēdienā," skaidro bio mērču pavārs.

Viņš norāda, ka mājas apstākļos pietiek ar parastu nažu asināšanas metodi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:04

Jaunākās diskusijas