Latvijā novēro neparastu dabas parādību, kas piesaista arī tūristus

tautaruna.lv 3.aprīlis 2022, 10:37
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Kamēr daudzviet Latvijā ziemas skati jau ir pagātne, par Latgales jūru dēvēto Rāznas ezeru aizvien klāj ap pusmetru bieza ledus kārta, kas vilina daudzus zemledus makšķerniekus. Tāpat Rāznas ezers savos krastos sanesis ledus krāvumus aptuveni divu metru augstumā. Šī acīm tīkamā dabas parādība piesaista Latvijas apceļotāju interesi, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Vairākās vietās Rāznas ezers savos krastos sanesis prāvus ledus gabalus, kas stiepjas līdz pat divu metru augstumam. Dodoties apskatīt interesanto dabas parādību, “Bez Tabu” ceļa malā pie ezera redzēja daudzas cilvēku kompānijas, kas bija piestājušas, lai aplūkotu dabas sarūpēto skatu.

Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) pārstāvis Dainis Tučs gan norādīja, ka ledus krāvumi lielo ezeru krastos novēroti arī iepriekš, bet aizvadītā ziema parūpējusies par iespaidīgāku skatu nekā parasti.

"Šī ziema bija ļoti ziemīga, ledus ir biezs. ledus iešana atkarīga no laikapstākļiem. Dienās tagad ir silti, kaut kur ledus kūst, plaisā, bet naktī sasalst. Tā tas ledus plešas, tam kaut kur ir jāpaliek, tāpēc tas kāpj ārā krastos, kur ledus jau ir pakusis," viņš skaidro.

Zinātāji stāsta, ka ledus krāvumus varēs novērot arī aprīlī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas