Kāda ir Romāna Abramoviča loma Krievijas un Ukrainas miera sarunās?

tautaruna.lv 3.aprīlis 2022, 10:30
 
Reuters/Scanpix/LETA
Krievijas miljardieris Romāns Abramovičs piedalās sarunās starp Krieviju un Ukrainu kā starpnieks un moderators. To brīfingā norādīja Ukrainas delegācijas loceklis, prezidenta kancelejas vadītāja Mihailo Podoļaka padomnieks.
Pēc Podoļaka domām, Londonā dzīvojošais krievu miljardieris "ir ārkārtīgi efektīvs starpnieks starp delegācijām", raksta portāls UNIAN.

"Tas ir, viņš daļēji moderē procesu, no viedokļa, lai jau pašā sākumā nebūtu pārpratumu. Tas ir, ja viena puse kaut ko paziņo, bet otra puse to ir pārpratusi. Runa ir par sarunu procesu no loģistikas viedokļa," viņš skaidroja.

Jau iepriekš vēstīts, ka Krievijas oligarhs Romāns Abramovičs piedalās kā starpnieks sarunās starp Ukrainu un Kremli, tika pausts britu izdevumā “The Times”.

Maskavā, kā ziņo laikraksta "The Times" žurnālisti, Abramovičs Kremlī tikās ar Putinu un nodeva viņam Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska zīmīti. Tajā Ukrainas prezidents iezīmēja iespējamos kompromisus, uz ko Kijeva ir gatava, lai izbeigtu karu. Putins esot dusmīgi Abramovičam atbildējis: "Pasaki viņam, ka es viņus iznīcināšu." Vakarā Stambulā Abramovičs esot pastāstījis par savu tikšanos ar Putinu frakcijas "Balss" deputātam Rustemam Umerovam, kuru Kijeva pilnvarojusi piedalīties šajā sarunu raundā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:54

Jaunākās diskusijas