Dietoloģe atklāj, kādas ir vissliktākās brokastis

tautaruna.lv 5.decembris 2021, 13:42
 
Ilustratīvs attēls / Reinis Hofmanis/F64
Amerikāņu uztura speciāliste Laura Buraka atklāj, kāds ēdiens brokastīs ir visneveselīgākais un figūrai kaitīgākais. Viņas vārdus citē Eat This, Not That!
Buraka sacīja, ka sliktākās brokastu iespējas ir pārtikas produkti ar augstu cukura daudzumu, piemēram, virtuļi, pankūkas un smalkmaizītes.

Viņa paskaidroja, ka "tukšo kaloriju" patēriņš cukura veidā var holesterīna līmeņa strauju paaugstināšanos asinīs. Tajā pašā laikā saldajās brokastīs nav organismam nepieciešamo olbaltumvielu un šķiedrvielu, tāpēc sāta sajūta pazūd ļoti ātri.

Kā alternatīvu saldajiem ceptiem izstrādājumiem daktere brokastīs iesaka ēst auzu pārslas un pievienot tām olbaltumvielas. Kā veselīgu pārtiku viņa minēja arī avokado, vārītas olas un pilngraudu maizi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram kanālā.

Komentē 10

 
Anonīms
 

Vot, tā..!

5.decembris 2021, 14:08 Atbildēt

Buraka, negaršo pankūkas, neēd tās! Bet nepis cilvēkiem smadzenes!

5.decembris 2021, 14:59 Atbildēt

Tad jau ēdu pareizi - ceptas olas, cepta cūkgaļa,marinēti gurķi.

5.decembris 2021, 15:28 Atbildēt

Zemnieku brokastis- vakardienas vārītie kartupeļi, no rīta sacepti ar žāvētu cūkas cauraudzīti un olām- tā ir klasika, tuva un mīļa katra latvieša māgai!

Bet katru rītu to tak neēdīsi?

Lūk, kāda vaina ir pankūkām ar gaļas pildījumu, sauktām par "komm morgen wieder"? Iepriekšējā dienā plānās pankūkas saceptas, pildījums ielikts, pankūkas smukiņi satītas. Un, no rīta, hujaks- uz pannas, lai uzkarst! Arī latviešu brokastis.

5.decembris 2021, 16:27 Atbildēt
Nah Pis > 583738203030947

Tad tāpēc īsts latvietis sākas no 100kg

5.decembris 2021, 17:57 Atbildēt

Tas ir tikai normāli- latvieši ir īsti veči, mūsos ir vikingu mantojums, tādēļ arī svaram ir nozīme! Lai vējš no kātiem nenopūš un putenis nobīstas!

Jā jā.

5.decembris 2021, 19:35 Atbildēt

Bet kā auzu pārslas kopā ar pievienotajām olbaltumvielām kuņģī uzvedīsies Neesmu dalītās ēšanas pilnīgs piekritējs, bet pasakiet man, nesaprašam, kā vienā kolbā vienlaicīgi var normālā režīmā(vajadzīgajā) VIENLAICĪGI notikt ķīmiskas reakcijas, kad viena reakcija prasa skābu vidi, otra tajā pat laikā prasa sārmainu? No saviem studiju gadiem atceros eksperimentus, kad uz dullo maisijām mēģenēs visu, kas pa rokai(analītiskā ķīmija). bija gadījumi, ka tādi brīnumi radās, ka mēģenes izmazgāt pat nebija vērts. Tad padomāsim, kas mūsu iekšās notiek, kad vienlaicīgi visa dažādā pārtika vispirms jāsašķeļ pa sastāvdaļām, tad jāveido jaunas vielas, un tas vis vienlaicīgi, vienā nelielā tilpuma vienībā. Domā, cilvēk domā, atbildi grūti atrast!

5.decembris 2021, 16:00 Atbildēt

Es nu nekā nesaprotu, kā mani senči laukos izdzīvoja bez auzu pārslu biezputras???!!! Es tak par tādam auzu pārslām uzzināju tikai kādos 16-18 gados. Ārprāts!!!

Un es tās neēdu vēl šobaltdien, tā, lūk, un vēl esmu dzīva!

5.decembris 2021, 17:32 Atbildēt

Es tieši nevaru ieest putras, maizes no rīta kuņği grauž uz skābe nāk augšā.. kas būtu alternatīva maltīte?

5.decembris 2021, 17:37 Atbildēt

Ja nāk augšā skābe, iedzer glāzi ūdens un nesteidzies ar brokastu ēšanu. Ieteikumi tipa "brokastis apēd pats, pusdienās dalies ar draugu, bet vakariņas atdod ienaidniekam" neder visiem. Varbūt vari iztikt bez brokastīm vispār? Ēst 2 x dienā, pie kam otro reizi ne azāk kā 4 stundas pirms iesi gulēt.

5.decembris 2021, 19:33 Atbildēt
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:03

Jaunākās diskusijas