Covid-19: īsi pirms dzīvības uzturošu iekārtu atslēgšanas, sieviete atmostas no komas

tautaruna.lv 5.decembris 2021, 18:30
 
unsplash.com
69 gadus vecā Betīna Lērmane vairāk nekā mēnesi bija pieslēgta pie plaušu ventilatora Covid-19 dēļ un atradās komā, kad viņas ārstējošais ārsts paziņoja ģimenei, ka viņa visticamākais neizdzīvos, ziņo "The Washington Post".

"Viņi mums teica: "Jūsu māte nekad nepamodīsies"," laikrakstam "The Washington Post" stāstīja sievietes dēls.

Saprotot, ka izredzes izdzīvot nav, sievietes bērni plānoja, ka ir jāizbeidz mammas ciešanas un nepieciešams atslēgt dzīvības uzturošās iekārtas.

Pirms iekārtu atslēgšanas, ģimene jau lēnām sāka gatavoties bērēm. Viņi uzteica mātes īres līgumu, ziedoja dažādas mantas. Ģimene jau sāka plānot, kādu pieminekli izvēlēties.

Par laimi plānus nācās atcelt. Sievietes dēls saņēma zvanu no ārsta un lika viņam steidzami ierasties slimnīcā.

Par spīti ārstu sliktajām prognozēm, Betīna bija pamodusies no komas.

"Es nebiju savā ādā. Es nometu klausuli, tā bija diena, kad man bija jāatslēdz dzīvības uzturošās iekārtas," sacīja dēls Endrjū.

Sieviete nebija vakcinējusies pret Covid-19. Viņa to plānoja izdarīt, taču nepaguva un inficējās.

Aptuveni nedēļu pēc viņas hospitalizācijas, Betīnai bija nepieciešams plaušu ventilators un viņa ieslīga komā. Komā viņa aizvadīja vairāk nekā mēnesi. Ārsti ziņoja, ka viņas plaušas ir ļoti cietušas no Covid-19. Tā kā sievietei bija vēl citas veselības problēmas, ārsti uzskatīja, ka viņa neizdzīvos.

Šobrīd sieviete turpina uzturēties slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā. Ārsti Betīnas atgūšanos nodēvējuši par "medicīnisku brīnumu".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:37

Jaunākās diskusijas