Bricis: Īslaicīgi ziemas "uzbrukumi" kļūs arvien biežāki

tautaruna.lv 9.novembris 2021, 12:09
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Šīs nedēļas pirmajā daļā Latvijā gaidāms gan sals, gan vietām arī sniegs, taču nedēļas otrajā pusē kļūs siltāks, ar prognozi Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Rīta Panorāma" dalījās LTV Laika ziņu redaktors Toms Bricis.

Pagājusī nakts bija aukstākā šonedēļ, temperatūrai noslīdot līdz -2...-5 grādiem, vietām piekrastē bijis ap nulli.

Bricis prognozē, kā otrdiena būs gaišākā šīs nedēļas diena, rīts visā Latvijā būs saulains, dienas gaitā no ritumiem mākoņu kļūs vairāk. Temperatūra sasniegs +1... +6 grādus.

Savukārt trešdienas naktī Latviju šķērsos jauna nokrišņu zona, kas Kurzemē nesīs lietu, bet citviet tā nāks ar sniegu, slapju sniegu, kas nakts gaitā pāries lietū. Daudzviet Vidzemē un Latgalē, arī Zemgales austrumos veidosies neliela sniega kārtiņa. Trešdienas nakts pirmajā pusē valsts austrumos vēl būs neliels sals, bet līdz rītam visā Latvijā temperatūra pakāpsies virs nulles.

Turpmākajā nedēļā laiks atkal kļūs krietni siltāks, temperatūra pēcpusdienā +4... +10 grādu robežās, naktīs pārsvarā +2... +7 grādi, brīvdienās par dažiem grādiem vēsāks. Bieži gaidāms lietus un brāzmains vējš.

Viņš norāda, ka nedēļas sākumā vērojams "īslaicīgs ziemas uznāciens", taču, runājot par ziemas riepām, atzīmē, ka tās vajadzētu mainīt, jo "īslaicīgi ziemas uzbrukumi kļūs arvien biežāki".

"Lai arī kopumā prognozes joprojām rāda, ka gan novembris, gan pēc tam arī decembris būs siltāki par klimatisko normu, tādus īslaicīgus ziemas "uznācienus" un arī arvien vairāk sniega šādos ziemas īsos "uzbrukumos" ir jāgaida," pauž T. Bricis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:16

Jaunākās diskusijas