Soctīklus satriec foto - cik daudz zāļu vajag nevakcinētam Covid-19 pacientam

tautaruna.lv 9.novembris 2021, 9:20
 
F64
Mikroblogošanas vietnē "Twitter" klejo kāda fotogrāfija, kurā it kā parādīts medikamentu daudzums, kas nepieciešams dienā nevakcinētam Covid-19 pacientam. Tiesa gan, "Twitter" lietotāji īsti netic bildē redzētajam.

"Twitterī" klejo foto, kurā redzami dažādi medikamenti.

"Šis, lai izdzīvotu pacients vienu dienu slimnīcā vs vakcīna," teikts komentārā pie foto.

Tikmēr daudzi "Twitter" lietotāji apšauba bildē redzēto, rakstot, ka vairāku zāļu devas ir pārāk lielas.

"40 Alfetanila injekcijas dienā? Nopietni? Toč nav fake news? P.S. Nu galīgi, galīgi, galīgi neesmu antivakseris, bet klajā muldēšana toč nepalīdz."

"4 grami paracetamola dienā? Ko aknas par to saka?"

"Nu, nu.Neizskatās, ka tas ir vienam pacientam vienā dienā...Pat paracetamols jau izskatās pēc diennakts letālas devas, varbūt tā arī ir.. Protams, slimajam vajag ļoti daudz zāļu, tas ir fakts."

"Pēc šī izskatās, ka BigPharm ir ieinteresēti hospitalizācijā vairāk, nekā 2 potēs..."

"Pēc visa šī neizdzīvos pat vienu dienu."

Tikmēr vēl kāds komentētājs, atrodot šīs fotgrāfijas oriģinālavotu, skaidro, ka "ir runa par "critical care" - parastie pacienti netiek tā uzturēti."

Kā ziņots, aizvadītajā nedēļā valstī vakcinācijas pret Covid-19 procesu sākuši kopumā aptuveni 25 000 cilvēku, kas ir mazākais pirmo poti saņēmušo personu skaits nedēļas griezumā pēdējā mēneša laikā, liecina jaunākie Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie dati.

Pagājušajā nedēļā Latvijā vakcinētas kopumā vismaz 75 923 cilvēki, no kuriem apmēram 25 000 saņēma pirmo vakcīnas devu, bet apmēram 32 000 - otro devu. Vēl apmēram 12 000 personu sapotētas ar "Johnson & Johnson" (J&J) meitasuzņēmuma ražoto vakcīnu, kurai nepieciešama tikai viena deva. Tas nozīmē, ka pirmreizēji vakcinēto īpatsvars no kopējā nedēļā potēto skaita sasniedza apmēram 33%.

Nedēļu iepriekš, laikā no 25. līdz 31.oktbrim, pirmās devas saņēmēju īpatsvars bija 47%, nedēļā no 18. līdz 24.oktobrim - 53%, bet laikā no 11. līdz 17.oktobrim - 49%.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:59

Jaunākās diskusijas