Restorānu biedrības prezidents Jenzis skaidro, kas ir "sejspļāve"

tautaruna.lv 9.novembris 2021, 19:00
 
Vladislavs Proškins / F64
Latvijas Restorānu biedrības dibinātājs un prezidents Jānis Jenzis sociālajā vietnē "Facebook" publicējis ierakstu, kurā dalās ar sevis izdomātu jaunvārdu - "sejspļāve". Vārda nozīmi Jenzis arī paskaidro.

Sociālajā vietnē "Facebook" ievērību guvis Jenža ieraksts, ar kuru dalījušies vairāk kā simts lietotāju, bet ar "Patīk" novērtējuši trīs simti.

Ieraksts vēsta, ka, iedvesmojoties no vārda "mājsēde" un "dīkstāve", Jenzis darinājis terminu "sejspļāve", norādot, ka tam ir plašs pielietojums ikdienā, bet kontekstā ar restorānu un ēdināšanas sfēru uzskaitījis "sejspļāves" pielietojumu:

"- tiek ieviesti drastiski ierobežojumi, bet atbalsts jāgaida dažus mēnešus

- nozare tiek aicināta aktīvi vakcinēties, tiek solīts darbs "Zaļajā koridorā", bet, neskatoties uz 95% vakcinācijas aptveri nozarē, viss tiek aiztaisīts ciet
- tiek spriests par būtisku algu palielinājumu un deputātu kvotām laikā, kad atsevišķu nozaru darbinieki neredz iespēju samaksāt tekošos rēķinus un dodas peļņā uz ārzemēm
- augstas valsts amatpersonas aicina pārkvalificēties krīzes skarto nozaru darbiniekus un mainīt profesiju
- valstij ir vissliktākie rezultāti pasaulē pandēmijas vadības ziņā, tai skaitā augstākā mirstība un vairākas veselības nozares profesionālās organizācijas prasa izmaiņas nozares vadībā, bet izmaiņas nenotiek".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:16

Jaunākās diskusijas