Ārste: Vispār nesaprotu, kāpēc cilvēki baidās no Covid-19 vakcīnām

tautaruna.lv 19.augusts 2021, 14:30
 
Tass/Scanpix/LETA
“Es vispār nesaprotu, kāpēc vakcīnas tiek uzskatītas par bīstamām. Nevienas citas plaši izmantojamas zāles netiek tik stingri kontrolētas kā vakcīnas, ”sociālajos tīklos raksta Igaunijas ģimenes ārste Karmena Jollere.

Pēc Jolleres teiktā, visi pašlaik izmantoto Covid-19 vakcīnu pētījumi ir veikti kvalitatīvi un rūpīgi. Līdz šim ir ievadīti aptuveni 4,5 miljardi Covid-19 vakcīnas devu.

"Ja vakcīnas izraisītu bīstamas blakusparādības, mēs tās redzētu. Tā vietā mēs redzam strauju Covid-19 izraisīto nāves gadījumu skaita samazināšanos valstīs ar augstu vakcinācijas līmeni, pat pieaugot infekcijas izplatībai, ”saka Jollere.

“Drīzāk es redzu cilvēkus, kuri tiek pārāk iebiedēti. Smieklīgi, ka viens no sejas masku apkarošanas saukļiem pauž, ka iebiedēšanai ir jābeidzas," viņa piebilst.

Vēl Jollere savā ierakstā pievēršas tēmai par blakusparādībām, kas pēc viņas teiktā, ir normāla organisma atbildes reakcija uz medikamentu un vēlreiz uzsver vakcinēšanās nozīmi, jo īpaši cilvēkiem ar hroniskām saslimšanām.

“Persona ar hronisku slimību noteikti ir jāvakcinē, jo tai ir lielāks risks saslimt ar Covid-19 - noteikums ir tāds, ka jo sliktāka ir cilvēka veselība, jo svarīgāk viņam ir vakcinēties. Jums vienkārši jāņem vērā, ka vakcīna viņam var nesniegt pilnīgu aizsardzību, tāpēc ir īpaši svarīgi, lai visi apkārtējie būtu vakcinēti."

Ārste arī iesaka kritiski uztvert apkārt esošo informāciju. "Paskatieties uz informāciju, informācijas avota pieredzi, ja viņš joprojām strādā. Svarīgi ir arī tas, ka šī persona ir pazīstama kolēģu vidū. Ir ļoti svarīgi aplūkot informācijas izveides datumu. Mūsdienās pandēmijas laikā informācija noveco ļoti ātri, dažreiz dažu dienu laikā."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:25

Jaunākās diskusijas