Nebūšanas ar OCTA autovadītāju noved pie milzīgas soda naudas

tautaruna.lv 19.augusts 2021, 18:30
 
Aivars Ķesteris/F64
Raimonds šī gada ziemā uz vairākiem mēnešiem devās peļņā uz ārzemēm, savu “BMW” markas automašīnu atstājot lietošanā savai draudzenei. Kamēr Raimonds bija ārpus Latvijas, viņa spēkratam beidzās obligātā civiltiesiskā apdrošināšana (OCTA). Aizmirstot iegādāties jaunu OCTA, draudzene daudzus mēnešus brauca bez tās, kā rezultātā Raimonds nu tiek “nomētāts” ar fotoradaru sodiem, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Gada sākumā Raimonds devās peļņā uz ārzemēm. Vairākus mēnešus ar puiša automašīnu Latvijā pārvietojās draudzene. Sapelnījis naudu, vasaras sākumā Raimonds atgriezās dzimtenē un atskārta, ka automašīnai beigusies OCTA.

"Pagāja ilgs laiks - bez OCTA brauca no 9. februāra līdz 28. jūnijam. Atcerējos par OCTA, kad bija jāveic apskate. Nopirku OCTA, izgāju apskati, bet pēc kādas nedēļas atsūtīja fotoradara sodu. Pārkāpums [braukšana bez OCTA] tika fiksēts pirms maija, pirms 37 dienām," stāsta Raimonds.

Par periodu, kad bija ārzemēs un kad Latvijā vizinājās draudzene, saņēmis jau septiņus lēmumus par soda piemērošanu. Pagaidām sodu kopsumma ir 2450 eiro. Raimonds interesējies Valsts policijā (VP), cik vēl lēmumus par sodu piemērošanu saņems, tomēr to likumsargi nav varējuši pateikt.

Raimonds uzskata, ka likumsargi ar fotoradaru fiksēto pārkāpumu apstrādi un lēmumu sagatavošanu vilcinās, jo nosūta lēmumus ar pamatīgu laika nobīdi: laika posms no fotoradara fiksācijas līdz lēmuma izsūtīšanai Raimonda pārkāpumu gadījumā ieildzis līdz pat vairākiem mēnešiem.

Raimonds uzskata, ka, ja sods pēc pirmās fotoradara fiksācijas būtu izsūtīts uzreiz, neuzkrātos citi daudzie sodi, jo, tādējādi saņemot informāciju par OCTA neesamību, būtu uzreiz iegādājies OCTA polisi.

VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Juris Jančevskis informēja raidījumu, ka lēmumi par sodu piemērošanu pieņemti, iekļaujoties likumā noteiktajā termiņā. Viņš norāda, ka fotoradaru fiksācijas pēcāk apstrādā (noskaidro automašīnas īpašnieku, izsūta adresātam) VP darbinieki. Fotoradaru fiksāciju ir daudz, bet atbildīgo darbinieku skaits - ierobežots, skaidroja VP pārstāvis Jančevskis.

Policija atgādina, ka sodus saņēmušie var pārsūdzēt lēmumus, ko Raimonds jau izdarījis, cerot uz sev pozitīviem atkārtotajiem lēmumiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:41

Jaunākās diskusijas