Talibi vajā 12 gadus vecas meitenes; afgāņi cenšas gābt meitas

tautaruna.lv 19.augusts 2021, 13:09
 
Reuters/Scanpix/LETA
Talibu komandieri pieprasa sarakstus ar neprecētām meitenēm un sievietiem no ieņemto apgabalu vecākajiem, lai piespiedu kārtā viņas apprecinātu ar saviem karavīriem. Par to ziņo Daily Mail.

Kaujinieki dodas uz vietējo iedzīvotāju mājām un piespiedu kārtā atņem ģimenēm jaunas meitenes.

Iepriekš šāda "norma" attiecās uz neprecētām meitām vecumā no 15 līdz 45 gadiem, bet tagad seksuālā verdzībā nonāk arī 12 gadus veci bērni, raksta Daily Mail.

Daudzas sievietes ir spiestas pamest ģimenes un bēgt no talibu sagūstītajiem ciemiem.

Kāda 22 gadus veca afgāņu žurnāliste aprakstīja, kā viņa pameta vienu no ciemiem. “Nedēļas nogalē mans menedžeris man piezvanīja un lūdza neatbildēt uz nezināmiem numuriem. Viņš teica, ka mums, īpaši sievietēm, vajadzētu slēpties un bēgt no pilsētas, ja varam, ” viņa sacīja.

Meitene, paslēpusies zem apmetņa, tēvoča pavadībā aizbēga uz kaimiņu ciematu, taču drīz vietējie iedzīvotāji par viņas ierašanos pastāstīja talibiem. Rezultātā izrādījās, ka "visi tiks nogalināti", ja kaujinieki ieradīsies un atradīs viņu tur. Žurnāliste kopā ar tēvoci aizbrauca meklēt vēl attālāku vietu.

Pilsētā, kurā žurnāliste dzīvoja pirms bēgšanas, tika atslēgtas visas telefona līnijas. Meitene pilnībā zaudējusi sakarus ar vecākiem.

Jūlijā, pēc Afganistānas ziemeļu teritoriju ieņemšanas, talibi izdeva rakstiskus rīkojumus, pieprasot atgriezties pie bargās islāma kārtības. Vīriešiem vairs nav atļauts skūt bārdu, un jauniešiem nav atļauts valkāt sarkanas un zaļas krāsas drēbes, kas asociējas ar valsts karogu. Sievietēm arī nav atļauts atstāt savas mājas bez pavadoņa.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:32

Jaunākās diskusijas