Ko nedrīkst darīt pirms vakcinācijas pret Covid-19

tautaruna.lv 17.jūlijs 2021, 9:30
 
f64.lv, Dmitrijs Suļžics
Organisma reakcija uz vakcināciju katram cilvēkam ir individuāla, taču ir vispārīgi aspekti, kas jāņem vērā, gatavojoties vakcinācijai, intervijā radio Sputnik sacīja Krievijas ārste-terapeite Olga Kašubina.

Daudziem vakcinācija pret koronavīrusu ir vienkārša, cilvēki saņem abas vakcīnas devas bez būtiskām blakusparādībām. Tomēr nav nekas neparasts, ka pēc vakcinācijas pret COVID-19 ķermeņa temperatūra paaugstinās, lauž kaulus un sāp injekcijas vieta.

Nav iespējams paredzēt, kāda būs organisma reakcija, saņemot vakcīnas devu, tāpēc ir vērts iepriekš parūpēties, lai nepieciešamības gadījumā būtu iespēja atpūsties un atgūties, stāsta terapeite, grāmatas "Koronavīruss: kā sevi pasargāt? " autore Olga Kašubina.

"Es ļoti viegli pārcietu vakcināciju, bet es zinu cilvēkus, kuriem tas bijis ļoti grūts process. Iepriekš nav iespējams paredzēt, kāda būs organisma reakcija, tāpēc to nav iespējams "sagatavot". Mans ieteikums: mēģiniet vakcinēties piektdien vai kādu citu dienu, kas nav ļoti aizņemta, pamatojoties uz faktu, ka var būt dažas blakusparādības, " viņa teica.

Ārste uzsvēra, ka nav nepieciešams iepriekš lietot antihistamīnus, lai mazinātu iespējamo alerģisko reakciju pret vakcīnu. Bet pretdrudža zāles var būt noderīgas, bet pēc vakcinācijas.

"Ir tāds sens ieteikums: pirms jebkādām vakcinācijām lietojiet pretalerģijas zāles, domājot, ka tas palīdz vieglāk pārciest vakcinācijas procesu. Nedariet to, tas ir slikts padoms. Tikai tad, ja pēc vakcinācijas jau sākat justies slikti, varat dzert pretdrudža līdzekli. Tas atvieglos tādus simptomus kā galvas sāpes un temperatūra, bet neietekmēs antivielu veidošanās ātrumu, organisma imūno reakciju uz vakcīnu un nemazinās tās efektivitāti, "paskaidroja Olga Kašubina.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:06

Jaunākās diskusijas