FOTO: Beļģijas troņmantiniece iet tēva pēdās un apgūst militārās prasmes

tautaruna.lv 17.jūlijs 2021, 20:47
 
PPE/SIPA/Scanpix
Beļģijas troņmantiniece, princese Elizabete grasās pabeigt pirmo gadu Karaliskajā militārajā akadēmijā, vēsta medijs "Daily Mail".

18 gadus vecā Elizabete ir Beļģijas karaļa Filipa un karalienes Matildes vecākā meita.

Princese izlēma pēc vidusskolas absolvēšanas iestāties militārajā akadēmijā. Šogad Elizabete pabeigs savu pirmo apmācību gadu.

Karaliskajā militārajā akadēmijā šobrīd noris pēdējie apmācību posmi pirmā kursa studeniem. Šobrīd princese piedalās nometnē, kurā tiek veikti dažādi taktiskie treniņi, piemēram, gatavošanās gājienam un maršēšanai.

Princese neatklāj, cik ilgi grasās turpināt mācības militārajā akadēmijā, bet zīmīgi ir tas, ka arī viņas tēvs, karalis Filips pusaudžu gados apmeklēja tieši to pašu militāro akadēmiju.

Viena no skolas studentēm atzina, ka princesei Elizabetei šajā nometnē ir jāapgūst tādas iemaņas kā šaušana ar ieroci, armijas telts uzstādīšana, maršēšana ar pilnu ekipējumu un karšu lasīšana.

Lai arī šī nebūs viegla nometne, studente min, ka princesei Elizabetei šīs apmācības sniegs daudz jauna un palīdzēs nākotnē vadīt valsti.

"Mēs mācāmies pieņemt lēmumus stresa situācijās. Tas viņai būs noderīgi, kā valsts vadītājai," sacīja studente Evelīna.

Princese Elizabete ir karaļa Filipa vecākā meita. Karaliskajā ģimenē kopumā aug četras atvases. Karalis Filips sāka valdīt 2013. gada 21. jūlijā, kad viņa tēvs Alberts II atteicās no troņa.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:22

Jaunākās diskusijas