"Sīkums, bet patīkami"; aktiera sajūsma par notikumiem taksī rada neizpratni soctīklu lietotājiem

tautaruna.lv 17.jūlijs 2021, 23:22
 
f64.lv, Dmitrijs Suļžics
Aktieris Madars Zvagulis mikroblogošanas vietnē "Twitter" dalījies ar patīkamu situāciju taksometrā, taču vairāki medija lietotāji to asociē ar ļoti lielu bezatbildību.

Aktieris "Twitter" dalījās ar nesenu notikumu, kurš norisinājās braucot ar taksometru.

"+30 grādi. Varbūt vairāk. Kāpju iekšā taksī un ar mazu nolemtību balsī jautāju: - Maska jāliek? Vadītājs paskatās uz mani un jautā: - Esi vakcinēts? - Jā. - Es arī. Vari nelikt. Sīkums, bet patīkami."

Aktiera sajūsmu steidza kritiziēt vairāki medija lietotāji, atzīstot to, ka pārvietošanās taksometrā bez sejas maskas nav atļauta arī vakcinētām personām.

"Neviens nav atcēlis MK noteikumus Nr. 360 par masku obligātu valkāšanu sab. transportā (tai skaitā taksometros)..." Rakstīja, kāds komentētājs.

Aktieris visai asi reaģēja uz aizrādījumu.

"Neviens nav atcēlis loģisko domāšanu jeb saprašana ir Dieva dāvana - kādam tā ir un kādam nav."

"Twitter" lietotāji vērsa uzmanību uz to, ka vakcinētas personas, tāpat, kā tās, kuras nav saņēmušas poti var gan pašas sasirgt ar vīrusu, gan inficēt citus. Tāpēc tā bija visai bezatbildīga rīcība.

Tomēr aktierim netrūkst arī atbalstītāju, kuri šādu situāciju uztvēra visai pozitīvi. "Visu cieņu," "Šādus gadijumus jāpopularizē".

Ministru kabineta noteikumi paredz obligātu prasību lietot sejas maskas publiskās iekštelpās, tai skaitā darbavietās, ja telpā atrodas vairāk par vienu personu. Publiskās vietās ārpus telpām, vietās, kur ir intensīva cilvēku plūsma, kā arī sabiedriskajā transportā, taksometrā vai vieglajā automobilī, ar kuru veic pasažieru komercpārvadājumus. Prasība lietot sejas masku attiecas arīdzan uz transportlīdzekļa vadītājiem, kuri neatrodas no pasažieriem pilnībā nodalītā kabīnē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:13

Jaunākās diskusijas