Bukša prognoze: vai arī jūlijā gaidāmi liela karstuma viļņi?

tautaruna.lv 29.jūnijs 2021, 11:46
 
Jānis Vecbrālis/F64
Dabas zīmju vērotājs Vilis Bukšs dalījies ar prognozi laika apstākļiem jūlijā.

Kā norāda dabas pazinējs, laikapstākļus jūlijā iespējams noteikt, atskatoties uz laiku janvāra mēnesī. Pagājušās ziemas galvenais mēnesis janvāris pagāja viegla līdz mērena sala zīmē, izņemot dažas dienas, kad mēneša vidū dažviet temperatūra pazeminājās zem -20 grādu atzīmei. Neizpalika arī atkušņi, kā arī nokrišņu bija daudz un Latvijas austrumos pārsvarā tas bija sniegs.

"Tas norāda, ka jūlijs varētu būt vasarīgi silts un ar nokrišņiem bagāts. Atbilstoši maija nozīmīgajām dienām (Mokejs, Sidors, Pahoms) kopumā liepu mēnesis būs vasarīgi silts ar dažām karstām dienām, bet bez ilgstoša karstuma. Ja seko 7. janvārim, kas ir pirmā diena pēc Zvaigznes dienas (6. janvāris), tad vasara sausāka un saulaināka būs pēc vecās Pēterdienas, tas ir, pēc 12. jūlija," savā bogā raksta Bukšs.

Viņš prognozē, ka jūlija sākumā nokrišņi būs īslaicīgi un dažviet gaidāmi arī pērkona negaisi. Temperatūra pēcpusdienās būšot ap +22.. +27 grādiem. Pēc Liepzieda dienas, kas ir 4. jūlijā, laiks mainīsies uz siltu, reizēm pat karstu vasaru, kad temperatūra tuvosies +30 grādiem. Šajā laikā iespējami arī stipri pērkona negaisi. Savukārt pēc 12. jūlija būšot pārsvarā sauss un karsts laiks, kad temperatūra dienas laikā būs ap +25.. +30 grādiem.

Mēneša vidū laika apstākļi kļūšot mainīgi un jūlija otrajā pusē būšot vairāk īslaicīgu nokrišņu un nereti arī pērkona negaisi. Temperatūra dienas laikā turēšoties ap +20.. +25 grādiem.

Laikā ap 25. jūliju laika apstākļi kļūs nepastāvīgi. Saule mīsies ar mākoņiem, īslaicīgs lietus, vietām pērkons ducinās. Temperatūra šajā laikā būšot ap +18.. +23 grādiem. Vēlāk, mēneša beigās, pārsvarā sauss, saulains, vasarīgi silts un daždien arī karsts laiks. Temperatūra dienas laikā ap +24.. +29 grādiem un iespējams, ka pat augstāka.

"Kopumā jūlijs drusciņ siltāks kā parasti, bet nokrišņu sadalījums nevienmērīgs. Līdzīgi kā iepriekšējos mēnešos, tā arī jūlijā, dažviet lietusgāžu ūdens vairāk kā parasti, savukārt citur ūdens trūkums," piebilst Bukšs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:34

Jaunākās diskusijas