Kādai ģimenei atpūta ar kuģīti Vecrīgā izvēršas murgā

tautaruna.lv 29.jūnijs 2021, 9:20
 
Dāvis Ūlands/F64
Kāds vīrietis sūdzas par šausmīgu atpūtu uz kuģīša "Vecrīga" smēķētāju dēļ.
Portālā "sudzibas.lv" vīrietis raksta, ka ideju par lielisku atpūtas ģimenes lokā sabojāja smēķētāju radītie dūmi.

"Izlēmām ar ģimeni izbraukt ar kuģīti vakara saulrieta reisu, izbaudīt labi laiku, apsēdāmies pašā aizmugurē, jo tur bija šūpojošie krēsli, bet ko mēs nezinājām, ka tā ir arī atklāta pīpētavas vieta. Mums ar mazu bērnu un jutīgiem deguniem šis liekas šausmīgi. Un kad jautājām, vai kaut ko var izdarīt, viņi pateica, ka neko nedarīs, un otrajā stāvā visi arī pīpē, tā kā cilvēkiem, kas grib izbaudīt labu laiku un neelpot smēķu gaisu, diemžēl jums tas neizdosies," pieredzē dalās vīrietis.

Tikmēr komentāros cilvēki gan dalās ar savu pieredzi (kāds raksta, ka atpūta uz kuģīša bija lieliska un neviens nesmēķēja), gan diskutē par to, ka jābūt atbilstošām informatīvām zīmēm par to, ir atļauts vai nav atļauts smēķēt, tad arī problēmu nebūšot.

Jāpiebilst, ka situāciju komentēja arī uzņēmumā, kas nodrošina minētos atpūtas pakalpojumus.

"Mums uz kuģīša drīkst smēķēt tikai pirmajā stāvā gar kuģu abiem bortiem, kategoriski aizliegts smēķēt kuģa augšējā klājā un kuģa salonā.


Tikko personīgi pats noskatījos ierakstus no kuģa augšējā stāva, cik vien ir redzams, tur neviens nesmēķēja.


Uz kuģa ir norādes, kur drīkst smēķēt, tās ir uzlīmētas acu augstumā, kā arī attiecīgi tur stāv blakus speciālās atkritumu urnas ar iespēju nokratīt pelnus un izmest ārā cigarešu atliekas (benčiku).


Mums kā uzņēmumam vajag būt abās cilvēku frontēs, tie kuri smēķē un tie kuri nesmēķē - tāpēc iedalījām šīs zonas.


Es personīgi pats nebiju klāt konkrētajā brīdī, tāpēc nemāku teikt, varbūt cilvēks smēķēja vairāk nostāk no vietas, kur var smēķēt. Varbūt tāpēc, ka esam uz ūdens un ir ļoti liela gaisa cirkulācija, dūmi vēja iespaidā atnāca līdz Jums. Bet personāls ir informēts, kurā vietā var smēķēt un kurā nē, un ja viņi konstatēja, ka vieta nav pārkāpta, tad droši vien tā arī bija. Es personīgi pats sasaukšu sapulci ar tajā dienā strādājošo komandu, lai saprastu, kas īsti bija. Kā arī vienmēr ir iespēja pasaukt menedžeri, vai tajā dienā galveno personu, lai risinātu šādus jautājumus."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:38

Jaunākās diskusijas