"Nenormāls haoss"; aculiecinieks stāsta par traģēdiju Pulksteņezerā

tautaruna.lv 29.jūnijs 2021, 14:30
 
Ekrānšāviņš no video/Degpunktā
Aizvadītajās garājās brīvdienās no dažādām ūdenskrātuvēm Pierīgā un reģionos ar glābēju palīdzību izvilkti astoņi bojāgājušie, tostarp notikusi traģēdija Pulksteņezerā, bet mediķu statistikā ir informācija par 11 noslīkušajiem – trijos gadījumos mirušos no ūdens izvelkuši tuvinieki vai nejauši aculiecinieki, vēsta “Degpunktā”.

Ugunsdzēsēju glābēju palīdzība Jāņu svinību dienās un brīvdienās lūgta Liepājā, Jaunjelgavas, Rēzeknes, Pļaviņu, Baldones un Beverīnas novados. Dienesti strādāja arī Carnikavas novadā, kur Jāņu dienas pievakarē Pulksteņezerā, kur, pēc apkārtējo teiktā, noslīcis gados jauns vīrietis, kurš centies pārpeldēt ūdenskrātuvi.

Trauksmi cēla vīrieša draugi, kad pamanīja, ka puisis jau ilgāku laiku neparādās krastā. Kājās saceltas arī citas atpūtnieku kompānijas, kas tobrīd svinēja svētkus pie ezera.

“Sākotnēji it kā viss bija kārtībā, visi atpūtās, bet vēlāk mēs sadzirdējām kliedzienus. Kliedza sievietes - kāds slīkst, nepieciešama palīdzība. Mums ar puišiem bija laiva, jo pa dienu makšķerējām. Mēs ātri paņēmam laivu un aizpeldējām līdz iespējamajai vietai. Daļa no cilvēkiem aizskrēja apjautāties, kas īsti noticis. Tobrīd jau bija izsaukti glābēji, “ātrie”. Sākās nenormāls haoss, jo visi bija arī iedzēruši. Lielāka daļa. Cik es zinu, bojāgājušais arī bija iereibis. Kā mums izstāstīja, divi draugi izdomāja naktī pārpeldēt uz otru krastu. Viens draugs pārpeldēja, bet otrs nē,” stasta aculiecinieks.

Noslīkušā vīrieša meklējumi ilga vairākas stundas, darbi turpinājās arī nākošajā dienā, bet mirstīgas atliekas uzietas tikai 26.jūnijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:59

Jaunākās diskusijas