Zinātniece: sievietēm nevajadzētu ēst maizi

tautaruna.lv 23.maijs 2021, 14:14
 
Edmunds Brencis/ F64
Zinātnieki secinājuši, ka sejas āda noveco ātrāk, jo uzturā ir iekļauti produkti, kas izgatavoti no baltajiem miltiem vai satur glutēnu.

Ārste un zinātniece Nigma Taliba ir veltījusi daudzus gadus, pētot šo procesu. Viņa ir izveidojusi vairākus traktātus, kas stāsta par uztura ietekmi uz novecošanās ātrumu un izskatu.

Jo īpaši viņa pievērsa īpašu uzmanību tam, kā "kaitīgie" produkti ietekmē ādas stāvokli, runājot par "gutēna seju".

Sejas stāvokļa simptomi, kas izpaužas nepareizas ēšanas dēļ: pietūkums, vaigu pietūkums, pigmentācija, pūtītes.


Ir vērts atcerēties, ka pats glutēns var izraisīt iekaisuma reakcijas organismā, kas rezultējas ar pietūkumu. Tas ietekmē šūnas, kas ir atbildīgas par ādas pigmentāciju, līdz ar to veidojas nevienmērīga ādas krāsa, pietūkums. Glutēns, tāpat kā cukurs, izjauc dzimumhormonu līdzsvaru, kā rezultātā var rasties izsitumi un āda izskatīsies nekopta.

Savā darbā ārste bieži novērojusi cilvēkus, kuriem nebija alerģijas pret glutēnu, un kuri nekad neuzskatīja par vajadzīgu to ierobežot, taču, atsakoties no produktiem, kas to saturēja, viņi atklāja, ka ādas stāvoklis uzlabojās un tā izskatījās jaunāka un svaigāka. Pēc Talibas domām, sievietēm vajadzētu sekot šim piemēram, lai pēc iespējas ilgāk saglabātu savu jaunību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:33

Jaunākās diskusijas