Kaimiņiene stāsta par briesmīgos apstākļos mirušu sirmgalvi; neviens neizrāda interesi

tautaruna.lv 23.maijs 2021, 17:48
 
Pixabay
Laikraksta "Staburags" redakcija pēc maija brīvdienām saņēmusi kādas satrauktas Jaunjelgavas iedzīvotājas vēstuli, kurā kundze pastāsta, kādos apstākļos dzīvojusi viņas kaimiņiene, kura diemžēl mirusi.

Žurnālistes Agitas Grīnvaldes-Irukas materiālā "Mums zvana: pensionāri atstāj bez pieskatīšanas" portālā staburags.lv uzklausīta Aldona no Jaunjelgavas, kura pastāstījusi par apstākļiem, kādos mirusi viņas kaimiņiene Valentīna.

“Esmu sašutusi par situāciju, kādu nācās piedzīvot maija sākumā, kad bija četras brīvas dienas. Valentīna dzīvoja viena, viņai bija jau pāri astoņdesmit gadiem — vientuļa pensionāre, kurai bija kopēja. Vienā no brīvajām dienām iegāju viņu apraudzīt un atradu briesmīgā stāvoklī, tomēr no medicīniskās palīdzības viņa atteicās, cerot, ka kļūs labāk. Cik varēju, palīdzēju sakopt veco sievieti. Mēģināju sazināties ar novada sociālo dienestu, taču neviens neatsaucās.

Sirds nebija mierīga, iegāju viņu apraudzīt arī nākamajā dienā un atradu mirušu.

Atkal mēģināju sazināties ar sociālā dienesta vadītāju, bet nekā. Vai tas ir normāli, ka vecs vientuļš cilvēks uz četrām dienām atstāts viens pats bez pieskatīšanas un nav iespējams sazvanīt arī nevienu no sociālā dienesta?! Vienīgais, kurš man atsaucās, bija mūsu pašvaldības izpilddirektors Uldis Albiņš, kurš brīvdienās palīdzēja man tomēr sazināties ar sociālā dienesta darbiniekiem un citu iestāžu pārstāvjiem, lai noformētu cilvēka miršanu," izdevumam pastāsta Aldona

Staburags.lv sazinājies Albiņu, kurš norādījis, ka "jāsaprot arī citi iestāžu darbinieki, nevar pārmest neatbildēšanu uz tālruņa zvaniem, jo cilvēkiem brīvdienās tomēr ir tiesības atpūsties."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas