Slavena Krievijas ārste paziņo, ka no sejas maskām nav jēgas

tautaruna.lv 23.maijs 2021, 13:39
 
Ekrānšāviņš no Instagram
Sejas aizsargmaskas neaizkavē infekcijas izplatīšanos un "neaizsargā nevienu no nekā", sacīja ārste un populārā Krievijas TV raidījumu vadītāja Jeļena Mališeva.

Par to viņa rakstīja savā Instagram kontā. Mališeva publicēja video no ceļojuma uz Kalugu, kur viņa stādīja ķiršus. Pasākumā cilvēki bija bez sejas maskām, ko pamanīja ne viens vien sekotājs. Viņi rakstīja, ka Eiropā par ko tādu tiek uzlikts naudas sods.

Uz ko ārste atbildēja, ka maskas nemazina infekcijas izplatīšanos. Tas, pēc viņas teiktā, esot paziņots oficiāli.

Citi komentētāji Mališevu gan nosauca par "hameleonu", atgādinot, ka viņa pati iepriekš bija iestājusies par masku valkāšanu.

Jāpiebilst, ka jau iepriekš Mališeva izteicās, ka masku valkāšana neaizsargā pret koronavīrusu. Viņa atsaucās uz PVO ieteikumiem un Dānijā veikto pētījumu rezultātiem. "Pandēmijas sākumā PVO teica, ka pat tad, ja maskas tiek lietotas pareizi, tas neaizsargā pret koronavīrusu. Ir publicēta plaša metaanalīze, kurā apkopoti dati no 31 pētījuma, kas liecina, ka masku ietekme uz vīrusa izplatīšanos sabiedrībā ir praktiski nekāda. Un, visbeidzot, Dānijas pētnieki veica randomizētu pētījumu, kurā viņi parādīja, ka maskas vienkārši nav efektīvas koronavīrusa infekcijas izplatīšanās novēršanā, "sacīja TV raidījumu vadītāja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:24

Jaunākās diskusijas