Soctīklos šoks, ko latviešu bērniem 9.klasē māca par Krieviju

tautaruna.lv 10.oktobris 2023, 2:30
 
Gints Ivuškāns/ F64
Mikroblogošanas vietnes "X" lietotāju uzmanību izpelnījies kāds ieraksts, kurā redzami fragmenti no materiāliem 9.klašu skolēniem krievu valodā.
Kā var spriest pēc ieraksta, priekšmetā tiek mācīts par Maskavas militārās izglītības iestādi meitenēm.

"Šie ir fragmenti no materiāliem 9.kl. krievu valodā. Ir 2023. gads un šajā priekšmetā tiek mācīts par Maskavas militārās izglītības iestādi meitenēm. Un par apmaiņas programmu, kur fonā Kremlis. Un viscaur materiāls ar atsauci uz ru www adresēm," pauž ieraksta autore un vēršas pie Izglītības un zinātnes ministrijas.

Komentējot šo ierakstu, ministrijā skaidro, ka informācija ir nodota Valsts izglītības satura centram.

Tikmēr komentāros cilvēki neslēpj savu sašutumu.

"Kāpēc šajā priekšmetā ir jāmācās par Krieviju? Jā, ir arī par Jaunsardzi, bet ļoti maz. Kad mācās vācu valodu, Bundesvēru kaut kā nefokusē."

"Kad pagājušajā gadā dēls 6.klasē mācījās krievu valodu (tobrīd tajā skolā nebija otrās svešvalodas izvēles iespēju, visiem bija krievu valoda), es viņa mācību grāmatā arī pamanīju ko līdzīgu, aprakstu par kādu dzīvojamo māju, rajonu Maskavā v.tml. Likās greizi, nepatīkama sajūta."

"Kad izstrādā mācību saturu krievu valodā, tad piesaista skolotājas no krievu skolām. Tad iedomajies, kas krievu skolās notiek, kad durvis aizveras. Šo mācību saturu darba grupā IZM apstiprina kāds, kurš ir vai nu rašists, vai kuram ir smagi pie di****."

"Izskatās, ka mums bērni līdzīgu tēmu apgūst. Manējā 9. klasniece arī vakar mocīja tekstu par kautkādu Maskavas militāro meiteņu skolu. Teksts sarežģīts, par saturu pat nerunāju. Riebums pret krievu val. garantēts."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

10.oktobris 2023

 
 
 
 
 

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:12

Jaunākās diskusijas