Soctīklos sašutums, ko par situāciju Izraēlā vēsta Latvijas Radio

tautaruna.lv 10.oktobris 2023, 10:30
 
AFP/Scanpix/LETA
Advokāts Ilmārs Punka, klausoties sabiedrisko radio, ir sašutumā par kādas ekspertes pausto, kas komentē Izraēlas un Palestīnas konfliktu.

Punka paudis neizpratni un sašutumu par ekspertes viedokli attiecībā uz abu valstu konfliktu.

"Klausos sab. radio ziņās "ekspertes'" viedokli par palestīniešu brīvības alkām kā iemeslu pēdējo dienu šausmām Izraēlā. NOPIETNI? 260 nogalināti mūzikas festivāla apmeklētāji dēļ brīvības alkām? Nezinu, kas traģiskāk: šādi "wannabe" eksperti vai ka to pļāpas tiražē sab. radio," viņš pauž.

Arī komentētāji ir neizpratnē par dzirdēto.

"Tā eksperte Latvijas radio stāsta, ka “lai arī Hamas ir kvalificēta kā teroristiska organizācija, tā ir pretošanās kustība”. Kas tas ir?"

"Te drošības dienestiem ir darbs."

Kā ziņots, reaģējot uz palestīniešu islāmistu grupējuma "Hamas" iebrukumu, Izraēla pirmdien pastiprināja uzlidojumus Gazas joslai un pilnībā pārtraukusi pārtikas, degvielas, elektroenerģijas un citas piegādes anklāvam.

Karadarbībai turpinoties jau trešo dienu, Izraēlā tiek atklāti arvien jauni palestīniešu kaujinieku noslepkavoto cilvēku līķi. Beeri, nelielā iebrucēju sagrābtā kibucā, pēc ieilgušas ķīlnieku krīzes, glābēji atraduši 100 līķus. Tā ir desmitā daļa no šī lauksaimnieku ciemata iedzīvotājiem.

Tādējādi bojāgājušo skaits Izraēlā pārsniedzis jau 900 cilvēkus.

Vēl aptuveni 150 cilvēkus kaujinieki ir sagrābuši par ķīlniekiem un aizveduši uz Gazas joslu. Viņu vidū ir gan militārpersonas, gan civilisti, tajā skaitā sievietes, bērni un gados veci cilvēki.

Starp nogalinātajiem, bez vēsts pazudušajiem un teroristu sagrābtajiem ķīlniekiem ir arī desmitiem citu valstu pilsoņu, tajā skaitā Taizemes, Vācijas, Argentīnas, Francijas un ASV pilsoņi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:43

Jaunākās diskusijas