Māmiņa ar bērnu piedzīvo ko nepatīkamu Rīgas sabiedriskajā transportā

tautaruna.lv 10.oktobris 2023, 7:00
 
Ilustratīvs attēls / Ģirts Ozoliņš/F64
Ludmila ar trīsgadīgo meitu darba dienas rītā nolēma uz dārziņu doties ar sabiedrisko transportu. Ģimene braucienam izmantoja 58. maršruta autobusu, viss bijis labi līdz brīdim, kad vajadzēja no transporta izkāpt, vēsta "Bez Tabu".

Mamma ar trīsgadnieci stāvēja blakus autobusa vadītājam, pie priekšējām durvīm. Tuvojoties pieturvietai, Ludmila autobusā, signalizējot transportlīdzekļa vadītājam, ka vēlas izkāpt, nospieda pogu.

Pieturvietā pa priekšējām durvīm iekāpa kāds jaunietis, tiekot viņam garām, Ludmila centās no transportlīdzekļa izkāpt. Pēkšņi transportlīdzekļa vadītājs aizvēra durvis, tajās iespiežot mammu, kura uz rokām turēja meitu.

Pasažiere uzsver, ka konfliktsituāciju varēja atrisināt turpat pieturā, taču autobusa vadītājs nav izrādījis nekādu interesi. Ludmila norāda, ka šis autovadītājs arī iepriekš negatīvi izcēlies.

Pēc autobusā esošo video kameru ierakstu aplūkošanas uzņēmuma pārstāvji secinājuši, ka transportlīdzekļa vadītājs Ludmilai esot norādījis, ka pa priekšējām durvīm nedrīkst izkāpt.

"58. autobusa maršruts ir maršruts, kur visas dienas garumā iekāpšana ir pa priekšējām durvīm. Izkāpšana, lai nekrustotos plūsmas, tiek organizēta pa vidējām un aizmugures durvīm. Šeit izveidojās komunikācijas pārpratums. Video redzams, ka vadītājs mammai lūdzis izkāpt pa vidējām, aizmugurējām durvīm, bet mamma to nebija dzirdējusi. Ja notiek šāds negadījums, vadītājam jāpārliecinās, vai nepieciešama medicīniskā palīdzība. Vadītājam būtu arī dispečeram jāziņo par notikušo," skaidro Rīgas Satiksmē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

10.oktobris 2023

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:44

Jaunākās diskusijas